MENU

Even Maseratiworld Brussel meepakken…

Vrijdag 1 augustus 2014 om 20:34 door Frank Schippers

Voor een afspraak moesten wij in België zijn, in de buurt van Brussel. We hadden al gezien dat er een Maserati tentoonstelling was in Autoworld, Maseratiworld Brussel, dus dat moest gecombineerd worden. De afspraak was om half tien en daarom reden wij lekker op tijd weg uit Amsterdam. Met een afspraak van een uurtje zouden we dan om een uur of elf op het Jubelpark 11 moeten kunnen zijn. De combinatie Autoworld, Maserati-tentoonstelling en een adres met de naam “Jubelpark” draagt bij aan een goed humeur. Het weer werkte ook nog mee dus wij kwamen onder een stralende zon aan op de plaats van bestemming.

 

Bij de ingang werden we verwelkomd door een wat recentere Maserati en na twee kaartjes betaald te hebben liepen we verder. Dat Autoworld is een stuk groter dan wij dachten en er staat een behoorlijke vaste collectie die tot 31 augustus is aangevuld met een dertigtal Maserati’s uit privécollecties. Als een kind in een snoepwinkel liepen we door het museum. Wat een mooie collectie!

 

Maseratiworld Brussel in Autoworld Brussel

Bij de ingang stond één van de mooiste modellen van Maserati uit de jaren zestig: de Ghibli. Dit exemplaar is van 1967 in een fraaie brons-bruine lak. Verderop stond overigens ook nog een spider versie van de Ghibli. Als we dan toch mogen kiezen, dan graag de spider! De lijnen van de spider zijn fantastisch en in combinatie met het heerlijke met leer beklede Italiaanse interieur zouden wij zelfs de vuilniszakken nog met de auto buiten gaan zetten.

 

Maserati Ghilbli 1967

Ghibli uit 1967

 

Maserati Ghibli spider

Ghibli Spider

 

Vervolgens zien we aan de rechterkant een rijtje wat wij nog niet eerder bij elkaar hadden gezien: een Ghibli, Bora, Merak en Khamsin naast elkaar waardoor je de verschillen tussen deze modellen goed kunt zien.

 

bora merak khamsin ghibli

Bora, Merak, Khamsin, Ghibli

 

Ook de jaren tachtig modellen waren goed vertegenwoordigd met verschillende bi-turbo’s, Ghibli’s en een gespierde Shamal. Van deze Shamal zijn er slechts 369 gebouwd en dit is dus een behoorlijk zeldzaam model. Onder de kap ligt een dikke V8 met twee Italiaans sprekende turbo’s. Een fijne combinatie voor een achterwiel-aangedreven rasitaliaan.

 

Maserati Shamal 1991

Shamal uit ’91

 

Maserati Shamal 1991

 

Maserati heeft ook de nodige korte affaires met andere merken gehad en een aantal kindjes uit deze affaires zijn ook in Brussel te bewonderen zoals de Maserati Kyalami die in samenwerking met DeTomaso werd gebouwd. Met maar 200 exemplaren ook een bijzonder model. Daarnaast mocht natuurlijk de Citroën SM, die tussen 1970 en 1975 werd gebouwd, niet ontbreken.

 

Maserati Kyalami 1983

Maserati Kyalami uit 1983

 

Citroen Maserati SM

Citroën SM met Maserati motor

 

Met de Maserati A6G en de 5000GT springen we weer wat verder terug in de tijd naar 1959. Een in goede staat verkerende 5000GT kun je tegenwoordig al een leuk Italiaans huis voor kopen en voor de A6G geldt hetzelfde. Dit zijn modellen die de laatste jaren behoorlijk in prijs gestegen zijn en daarmee een goede investering zijn voor de gelukkige eigenaars. Wij vragen ons altijd af hoe snel je klamme handjes krijgt als je met dergelijke auto’s door het verkeer manoeuvreert.

 

Maserati A6G Spider 1959

Maserati A6G uit 1959

 

Masearti 5000GT Allemano 1959

5000GT uit 1959

 

Op onze Facebook pagina staan nog meer foto’s en we zullen binnenkort in een ander artikel ingaan op de vaste collectie van Autoworld Brussel want er stond ook nog heel wat ander moois op autogebied. Autoworld Brussel is tot eind augustus nog Maseratiworld Brussel. Gaat dat moois zien!


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*