MENU

Elite verzamelingetje in Zwitserland

Maandag 25 augustus 2014 om 19:24 door Frank

Je vraagt je soms af hoe men het bij elkaar verzameld krijgt. Neem deze collectie in ZuZwil, Zwitserland. Maar liefst meer dan 1100(!) auto’s waarvan de meeste sportwagens, luxe modellen en fraaie oldtimers. Elite Garage is in 1977 begonnen met de verkoop van exclusieve auto’s en dat is behoorlijk uit de hand gelopen.

 

elite garage zuzwil zwiterland

Foto: www.gtspirit.com

 

Het lijkt er meer op dat ze gespecialiseerd zijn in het aankopen van exclusieve auto’s, maar de verkoopcijfers laten een ander beeld zien. In de laatste kwart eeuw hebben ze ruim 20.000 auto’s verkocht waaronder een enorme lijst aan exotische modellen waaronder bijvoorbeeld 100 verschillende Lamborghini Diablo’s. De eigenaar van het bedrijf is dan ook een groot Lamborghini liefhebber. Het bedrijf is aardig doorgegroeid en inmiddels staat de indrukwekkende collectie op een oppervlakte van 40.000 vierkante meter. Wij zouden hier prima een paar dagen op een bankje kunnen zitten om van het uitzicht te genieten.

 

elite garage zuzwil zwiterland

Foto: www.gtspirit.com

 

elite garage zuzwil zwiterland

Foto: www.gtspirit.com

 

Een paar mooie modellen uit de collectie: Lamborghini Miura SV, Ferrari F50, Audi Sport Quattro, Renault Alpine, Ferrari 550 Maranello, Mercedes CLK DTM, Lancia Stratos en een Bugatti EB110 SS. Een flink deel van de collectie bestaat uit oldtimers.

 

 

Meer foto’s op www.elite-zuzwil.ch


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*