MENU

Een 512 BBi in plaats van een voetbaltafel

Zondag 7 juni 2015 om 08:38 door Frank

Waar in menig kantoorpand de boel nog wordt ‘opgefleurd’ met kunstplanten, een voetbaltafel en poster-versies van bedenkelijke kunst, pakt Holger Schubert het anders aan.

Gerelateerd model

Ferrari 512BB

512BB

Hij kan pas echt lekker werken in het bijzijn van zijn schitterende Ferrari 512BBi. Dus dan zet hij deze in zijn eveneens schitterende kantoor waarmee het opeens ook een garage en een kunstgalerie geworden is.

 

Het ziet er allemaal aardig strak en arty-farty uit en mocht Holger toch een cup-a-soup machine hebben, dan heeft hij deze goed uit het zicht gezet. Het ziet er bijna uit als een one car museum, maar Holger werkt hier dus ook gewoon en zo te zien niet onverdienstelijk.

 

“Mijn jeugd liefde voor de 512BBi begon in 1982 toen ik, als 15-jarig ventje, op de een of andere wonderbaarlijke wijze een Maranello fabrieksbrochure van de 512BBi in handen kreeg via de enige Duitse importeur van de auto op dat moment. Het model had net zijn tweede en laatste upgrade gehad, waaronder brandstofinjectie, bredere Michelin TRX banden en een reeks aan subtiele designaanpassingen.”, aldus Holger.

 

Ferrari 512 BBi

Foto: www.petrolicious.com

een stageplek zit er niet in, zo te zien.

 

Hij wist toen al dat hij heel graag een 512BBi wilde hebben en vijfentwintig jaar later, na een zoektocht van ruim 10 jaar in Europa, Japan en de VS, vond hij in Newport Beach het exemplaar waar hij naar zocht in perfecte mechanische conditie. Het enige wat ontbrak was de matzwarte “Boxer Bottom”, iets wat Holger onmiddellijk liet aanpassen. Hiermee was de droom van het bezitten van het brochure-exemplaar bereikt.

 

Het atelier dat hij had ontworpen, biedt ruimte om een parkeerplaats te combineren voor zijn Ferrari 512 BBi te combineren met zijn kantoor waar nog steeds zo’n acht a tien uur per dag aan het werk is. Zelfs na jaren van het delen van deze ruimte met de karaktervolle Italiaan, is en blijft het uitzicht op de auto hem nog steeds inspireren en fascineren de verschillende belichtingen gedurende dag en nacht hem nog altijd. ‘s Nachts is het extra bijzonder door de tal van in de vloer en plafond verzonken halogeen lampjes die de auto dan op een bijzondere manier uitlichten.

 

Ferrari 512 BBi details

Foto: www.petrolicious.com

 

Ferrari 512 BBi details in bijzondere kantoorlocatie

Foto: www.petrolicious.com

 

Behalve dat het een steeds inspirerend object op zijn werk is, is het ontwerp van het gebouw zo gemaakt dat hij er eenvoudig met zijn Ferrari in en uit kan rijden over een speciaal geprepareerde verlichte oprit. De vloer kan met een afstandsbediening gekanteld worden waarmee de Bolide zachtjes naar achteren rolt en hij dus niet de 12 cilinder hoeft aan te steken in zijn kantoor waardoor waarschijnlijk het strakke stucwerk van de muren zou springen.

 

Het plaatje klopt wel eigenlijk. Een Dacia Sandero zou het plaatje toch wat te kort doen. Als we een opmerking zouden moeten maken, zou het zijn over zijn naam. Je had dan toch meer een Fabrizio of Antonio verwacht met zo’n klein, arty snorretje….laat maar. Goed gedaan, Holger, filmpje!

 

Ferrari 512 BBi Is A Piece of Art - Petrolicious

Ook interessant


Gerelateerde merken