MENU

Carrera Panamericana met een Giulia SS

Zondag 12 oktober 2014 om 22:14 door Frank Schippers

In 1950 werd de Pan-American Highway in Mexico voltooid. Om dat te vieren werd de La Carrera Panamericana, een race georganiseerd die van zuid naar noord liep langs het nieuwe stuk weg en al snel de twijfelachtige eer kreeg van de meest gevaarlijke race in de wereld. Coureurs als Juan Manuel Fangio, Bobby Unser, en Felice Bonetto namen deel aan de race totdat deze werd stilgelegd vanwege veiligheidsissues in de racerij als gevolg van de rampzalige crash op Le Mans in 1955.

 

alfa romeo giulia SS speciale 1965

Foto: www.petrolicious.com

Alfa Romeo Sprint Speciale uit 1965.

 

In 1988 werd de race weer tot leven gewekt en vandaag de dag is de Carrera Panamericana nog steeds gevaarlijk, snel, slopend en verslavend, iets waar Conrad Stevenson over mee kan praten. Stevenson kreeg zijn eerste voorproefje van de race in de Studebaker van een vriend in 2001. Na een paar jaar van deelname met auto’s van vrienden, besloot Stevenson dat het tijd was om een ​​auto van zijn eigen op te bouwen. Dit werd een Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale uit 1965.

 

Deze Giulia SS, die Stevenson beschrijft als een ‘lappendeken’ van zijn eigen metaalbewerking, was nooit bedoeld om een concours-exemplaar te zijn. Het is een speciale race-auto, gebouwd om snel en hard gaan maar ondanks dat is het model een lust voor het oog.

 

The Alfa Romeo Sprint Speciale is a Racing Statement
portret van Conrad Stevenson en zijn Giulia SS.

Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*