MENU

Hans maakt een fraai boekje over zielige auto’s

Dinsdag 24 november 2020 om 18:48 door Frank

Auto’s worden aangeschaft, opgepoetst, afbetaald, afgeragd en afgedankt. Ze brengen ons van A naar B, maar dragen ook onze herinneringen. Daarom worden sommige auto’s, net als herinneringen, gekoesterd. Oude auto’s zijn bevoorrecht omdat ze door de jaren heen voor ons meer zijn geworden dan de som der onderdelen. Er zijn er die we hadden willen koesteren, maar slechts hebben bewaard. Ondanks de goede bedoelingen staan ze langs de weg, in een garage of een schuur. Verweesd.

 

Met de pakkende titel ‘Wegwezen’ heeft fotograaf Hans Franz samen met Frans Goddijn een fraai digitaal fotoboekje geschreven met een mooie serie van verweesde oldtimers. De heren troffen her en der in het land auto’s aan die een beter lot hadden verdiend. Het doet ons wel een beetje denken aan het voorland van het autokerkhof in Duitsland.

 

verweesde volkswagen kever

Foto: Hans Franz

 

In een VW Kever met racestrepen en zonder bumpers waan je je sneller dan de rest. Huis en auto passen goed bij elkaar. Het huis krijgt zo te zien nu wat meer aandacht, het lijkt vers geschilderd en een romantische deur staat klaar om ingehangen te worden. In de auto liggen onderdelen te wachten tot zij aan de beurt zijn voor de steeds uitgestelde opknapbeurt.

 

Inmiddels is de Volkswagen verdwenen, hij heeft vast plaatsgemaakt voor wat geld om het huis in de gedroomde staat te brengen. ‘Ik had ‘m nooit weg moeten doen’ hoor ik de spijtoptant al zeggen wanneer het financiële leed geleden is. Het kevertje overleeft het wel, die is makkelijk te onderhouden en blijft rijden.

 

Er läuft und läuft und läuft…..

 

verweesde Volvo

Foto: Hans Franz

Verweesde Volvo 262C

 

verweesde Morris Minor

Foto: Hans Franz

Verweesde Morris Minor 1000

 

Het boekje met alle zielige weesjes is hier te bekijken en te lezen. Het is niet online te bestellen, maar bij interesse kun je contact opnemen.

 

PS: Klassiekerweb bemiddelt niet in enige vorm van adoptie.


Ook interessant

Reactie op “Hans maakt een fraai boekje over zielige auto’s”

  1. blank Paul S. says:

    Alweer prachtige foto’s van zielige auto’s. Gefotografeerd op een manier zoals alleen Hans Franz dat kan. Zijn uniek werk volg ik al jaren en ben heel benieuwd naar zijn boekje. De tekst spreekt boekdelen!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*