MENU

BMW Veritas, schön oder hässlich?

Woensdag 26 november 2014 om 22:34 door Frank

De eerste Veritas-exemplaren voor op de weg werden gebouwd in 1949 met de lancering van de Komet coupé. Dit was een raceversie RS die street legal was gemaakt. Het model werd gevolgd door de meer beschaafde 2 + 2 coupé en de Saturn Scorpion cabriolet.

 

BMW Veritas 1949

BMW Veritas uit 1949

 

Het bedrijf verhuisde naar een groter pand in Muggensturm in 1949, maar er was weinig kapitaal aanwezig om eens flink aan de gang te gaan. Nieuwe auto’s werden ontworpen met behulp van een 1998 cc motor ontworpen door Eric Zipprich en gebouwd door Heinkel. Meer dan 200 orders waren er voor de nieuwe auto, maar er was niet genoeg geld beschikbaar om de onderdelen te kopen en de productie kwam tot stilstand in 1950. Het bedrijf hield tot 1952 het hoofd boven water door onderdelen te bouwen voor Panhard auto’s.

 

BMW veritas interieur

 

BMW motor

BMW motor in de Veritas

 

Ernst Loof verplaatste het bedrijf naar de Nürburgring in 1950, waar hij een van de oude workshops van Auto Union huurde en een nieuw bedrijf startte: Automobilwerken Ernst Loof GmbH. Hij begon aan een nieuwe reeks van Veritas auto’s met een Heinkel motor en een sedan of cabriolet carrosserie gebouwd door Spohn. Het geld raakte echter wederom snel op en de uiteindelijke auto’s werden uitgerust met Ford- of Opel-motoren. Uiteindelijk werden er maar een paar auto’s gebouwd op deze lokatie.

 

The Unique 1949 Veritas from BMW | Chasing Classic Cars

Wayne Carini vindt een bijzonder BMW Veritas uit 1949

 

1950 Veritas SP-90

Een 1950 Veritas

Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*