Alfa Romeo Rio

Vrijdag 31 oktober 2014 om 10:12 door Frank

Alfa Romeo kocht in 1968 de “Fábrica Nacional de Motores” in Duque de Caxias, net onder Rio de Janeiro, in Brazilië. In deze fabriek werden zware vrachtwagens gebouwd voor zowel de Braziliaanse als de hele Zuid-Amerikaanse markt. Daarnaast bouwden ze ook een luxe auto: De FNM2150, dit was eigenlijk de Alfa Romeo Berlina 2000, gebouwd onder licentie. De auto had een 2,3 liter 130 PK sterke viercilinder motor, haalde een top van 175 km/u en had 11,5 seconden nodig om van 0 naar 100 te sprinten.

 

Alfa romeo rio

Alfa Romeo Rio.

 

Het verhaal gaat dat een Duitse auto-importeur wel wat zag in deze aparte Alfa, in tegenstelling tot Alfa Romeo zelf in Italië, en besloot om 1000 exemplaren in te voeren. Deze 1000 exemplaren schijnen eerst een flinke tijd op een terrein gestaan te hebben en ook nog een tijd in de haven waar ze werden blootgesteld aan de zilte lucht, voordat ze ook daadwerkelijk verscheept werden naar Duitsland. Uiteindelijk kon je dus een Alfa Romeo Rio kopen eind jaren zeventig, maar deze had dan al een pittige tijd achter de rug zonder een meter gereden te hebben. En we weten allemaal dat Alfa’s uit die tijd niet van het beste staal werden gebouwd. Ons is niet bekend of deze 1000 exemplaren ook daadwerkelijk aftrek vonden onder Alfa-liefhebbers in die tijd.

 

Alfa romeo rio

 

 

Wij hebben er hier in ieder geval nog nooit eentje zien rijden maar we vinden het best een fraai model. Wie meer weet over dit model of foto’s heeft: graag!


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*