MENU

Achter een rolluikje in Brooklyn

Donderdag 5 november 2015 om 00:24 door Frank Schippers

Veel van de klassieke auto collecties die we hier al hebben besproken, zijn door de eigenaren met zorg geparkeerd in geconditioneerde ruimtes met strakke vloeren en een aangename temperatuur. Grote garages met zorgvuldig gekozen attributen aan de muur of een omgebouwde schuur of fraai uitgelichte loods waar een museum jaloers op kan worden. Druppelaartjes netjes aan de accu’s gekoppeld en op 60 graden gewassen kleedjes die tot over de zwart glimmende bandjes heen getrokkken kunnen worden. Zo is het echter niet met de collectie van Lenny Shiller. Hij heeft zijn oldtimers achter een oud rolluik middenin een industriële wijk in Brooklyn staan. En wat voor een collectie!

 

lenny shiller

Beeld: Peter Crosby

 

chevy

Beeld: Peter Crosby

 

garage brooklyn Lenny Shiller

Beeld: Peter Crosby

 

garage brooklyn Lenny Shiller

Beeld: Peter Crosby

 

Lenny Shiller is een beetje een apart geval. Hij heeft 58 klassieke auto’s in zijn “garage” staan, maar hij houdt eigenijk helemaal niet van auto rijden. Wel van auto’s, maar dan vooral het ontwerp. Zijn smaak spitst zich toe op een bepaald type oldtimers uit de periode 1947-1957. Alle 58 exemplaren worden door Lenny zelf onderhouden en zijn dan ook gewoon rijdbaar, al zit hij dus weinig achter het stuur.

 

Naast zijn collectie oldtimers heeft Lenny een enorme hoeveelheid onderdelen, tools en naslagwerken verzameld voor alle modellen die hij heeft staan.

 

lenny shiller in zijn werkplaats

Beeld: Peter Crosby

 

Garage in Brooklyn

De gepensioneerde econoom en aannemer verzamelt al sinds 1967, toen zijn grootmoeder hem een Chevy uit 1936 kado deed. Zijn ongelooflijke rium 1100 vierkante meter grote garage aan de rand van Park Slope en Gowanus in Brooklyn is maar zelden toegankelijk voor publiek, maar soms gaat de deur open om met een speciale tour geld op te halen voor het goede doel.

 

Misschien, als je op een dag door de wijk loopt en Lenny net zijn rolluik ziet openen, dat hij je in een goede bui zomaar binnen zou kunnen laten. De lokatie van de garage wordt nergens gepubliceerd, eigenlijk wordt het dan dus een leuke speurtocht.

 

Filmmaker Peter Crosby was een van de weinigen die mee naar binnen mocht om kennis te maken met Lenny en zijn collectie en, je raadt het al, daar zijn beelden van. Geniet!

 


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*