MENU

Autobekleding reinigen

Je autobekleding reinigen kan een flinke klus zijn, maar net zoveel voldoening geven als strak glanzende lak na een stevige poetsbeurt. Wanneer je je oldtimer goed wilt onderhouden is het interieur eigenlijk net zo belangrijk als het exterieur. Zeker wanneer je ook nog weleens in je oldtimer rijdt, dan zie je vooral het interieur en dan is het extra genieten als dat er gewoon goed uitziet. In dit artikel vertellen we je hoe je het reinigen van autobekleding goed aanpakt.

 

Voor lederen bekleding hebben wij al de nodige tips en adviezen gegeven in een artikel over het onderhoud van lederen bekleding, maar er zijn natuurlijk ook heel veel fraaie klassiekers die een stoffen interieur hebben of deels leer en deels stof. Vaak zijn de stoffen van het tapijt op de vloer en de matten behoorlijk robuust, maar de stoelen kunnen bijvoorbeeld ook met alcantara bekleed zijn. Wanneer je twijfelt over de juiste methode, vraag dan advies bij professionals of kijk op Youtube hoe zij het reinigen aanpakken. Zoals met zoveel methoden geldt: eerst uitproberen op een proefstukje op een onopvallende plek voordat je het overal toepast en wees altijd voorzichtig met chemische reinigingsmiddelen.

 
autobekleding reinigen met borstelMet een roterende borstel krijg je ook hardnekkige vlekken eruit

 

Een musthave: de borstelset

schoonmaakborstels autobekledingWaarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Zet deze borstels op je accuboormachine en je hebt de perfecte schoonmaakborstel voor je tapijt en je stoelen. Als het even kan haal je je stoelen uit de auto zodat je overal echt goed bij kunt. Bekleding insprayen met reinigingsmiddel, even laten intrekken en vervolgens met je borstel eroverheen. Vervolgens zuig je met je tapijtreiniger al het vuil en het vocht weer uit de bekleding. Dit bij echt vuile bekleding een paar keer herhalen en je zult zien dat het een verschil van dag en nacht is.

 

Meer informatie over de set opzetborstels

 


 

reinigen autobekleding met tapijtreinigermet een tapijtreiniger trek je het vuil en vocht uit de bekleding

 

Autobekleding reinigen met tapijtreiniger

tapijtreiniger autobekleding schoonmakenVoor stoffen bekleding geldt eigenlijk hetzelfde als voor lederen bekleding: je kunt het prima zelf onderhouden en reinigen, als je goed weet wat je doet en je de juiste spullen gebruikt. Een van de middelen die op vele manieren is in te zetten is een tapijtreiniger. Met een tapijtreiniger trek je al het losgeweekte vuil uit de bekleding nadat je deze met je borstel hebt schoongemaakt.

 

Een goede tapijtreiniger heeft verschillende opzetstukken waaronder ook eentje met een kleinere zuigmond waarmee je je stoelen, tapijt en matten diep kunt reinigen.

 

Meer informatie over de Kärcher tapijtreiniger

 


 

reinigen met stoom oldtimerHarde oppervlakken reinigen met stoom

 

Reinigen met stoom

stoomreiniger voor het schoonmaken van kunststof en andere harde delenVoor kunststof en hout wil je liever niet je heil zoeken in allerlei chemische middelen. Een van de middelen die op vele manieren is in te zetten is natuurlijk de stoomreiniger, zeker voor kunststof en hout. Stoom is perfect voor het losweken van hardnekkig vuil en het schoonmaken van moeilijk bereikbare delen. Daarbij kun je ook met het juiste opzetstuk makkelijk de ramen schoonmaken.

 

Een goede stoomreiniger heeft meerdere opzetstukken waaronder ook een borsteltje waarmee je op lastiger bereikbare plekken kunt komen en bijvoorbeeld ook goed de pedalen en middenconsole kunt reinigen. En natuurlijk is een dergelijk apparaat multi-inzetbaar in en om het huis.

 

Meer informatie over de Kärcher stoomreiniger