Je klassieker beveiligen tegen diefstal.

Zaterdag 3 mei 2014 om 22:17 door Frank

Als ze hem echt willen hebben dan is de kans groot dat het lukt, mits het dievengilde genoeg tijd heeft en niet wordt gesnapt. Maar er zijn natuurlijk best wat middelen om het ze lastiger te maken waardoor het (te)veel tijd gaat kosten om jouw oldtimer te stelen.

 

Het begint uiteraard al met het binnen zetten van je auto. Als deze in een garage staat is dat in ieder geval alweer een extra obstakel. Daarnaast zijn er een aantal zichtbare en niet zichtbare maatregelen die je kunt nemen.

 

Stuurslot tegen diefstal van je oldtimer

Een stuurslot is een goed en betaalbaar middel tegen diefstal. Je moet uiteraard even goed testen dat hij past en vast zit. Er gaat van dit soort sloten ook een preventieve werking uit want het is een direct zichtbaar obstakel.

 

stuurslot

 

Er is ook een variant die je over je handrem schuift en vervolgens om je versnellingspook heen klikt, maar die is minder goed. Mijn eerste Ford Escort werd ondanks dit slot toch gestolen. Achteraf bleek dat je de versnellingspook knop er gewoon vanaf kon schroeven!

 

SCM

Alarm schrikt af, maar dan is er vaak al schade

Een auto alarm met interieurbeveiliging werkt door middel van ultrasoon detectie, de sensors worden bijvoorbeeld aan de voorruit bevestigd. De motorkap en kofferdeksel kunnen beveiligd worden met stiftschakelaars. Sommige verzekeraars verlenen bovendien korting op premie, of kennen geen eigen risico bij diefstal als je een goedgekeurd alarm systeem (met certificaat) geinstalleerd hebt in je auto.

 

De SCM/TNO ( Stichting Certificering Motorrijtuigbeveveiliging) goedgekeurde auto alarm systemen worden onderverdeeld in vier groepen:

  • Klasse 1 – automatische inschakelende dubbele startonderbreking.
  • Klasse 2 – autoalarm met sirene, ultrasoon sensoren en automatische inschakelende dubbele startonderbreking.
  • Klasse 3 – alarm met noodstroomsirene, ultrasoon sensoren, hellingshoekdetector en automatisch inschakelende dubbele startonderbreking.
  • Klasse 4 en Klasse 5 – autoalarm gecombineerd met een voertuigvolgsyteem.

Aangezien een alarm goed aangesloten dient te worden, is het verstandig om dit door een gecertificeerd persoon te laten doen die weet wat hij doet.

 

Start onderbreker

Een goede start onderbreker heeft een dubbele automatisch inschakelende blokkering. Deze tweevoudige blokkering bevat in ieder geval een onderbreking van de startmotor en een extra blokkering, meestal op de brandstofvoorziening.

 

Accu verwijderen

Wanneer je je oldtimer een tijd niet gebruikt, zoals in de winter, kun je ervoor kiezen om de accu uit de auto te halen en elders te bewaren of aan een druppelaar te hangen. Mocht iemand een poging wagen om je auto mee te nemen dan wordt dat knap lastig.

 

GPS tracker

GPS volgsysteem

Weliswaar geen preventief middel, maar de kans is wel groot dat je je gestolen auto kunt terugvinden. Met een volgsysteem is het mogelijk om een gestolen object na de diefstal te traceren. Een SCM klasse 5 volgsysteem is altijd een combinatie van een SCM klasse 3 alarmsysteem met een volgsysteem. Het SCM klasse 5 volgsysteem wordt geactiveerd als het SCM klasse 3 alarmsysteem van het voertuig afgaat (bij inbraak). Bij een SCM klasse 4 systeem wordt het volgsysteem niet automatisch geactiveerd.

 

GPS-Blocksysteem

Het GPS-Blocksysteem waakt 24 uur per dag over uw voertuig in binnen- en buitenland door middel van razendsnelle en geavanceerde GPS-Technologie. Het parkeer- en blokkeersysteem wordt geactiveerd zodra u het voertuig parkeert en de sleutel uit het slot wordt gehaald. Indien het voertuig wordt verplaatst zonder gebruik van de contactsleutel, dan wordt er direct een melding verstuurd via SMS. Via uw eigen beveiligde website kunt u uw voertuig zoeken, vinden en volgen. Zo kunt u exact zien welke route een voertuig heeft afgelegd. Dit zelfs met terugwerkende kracht.


Ook interessant

2 reacties op “Je klassieker beveiligen tegen diefstal.”