MENU

Oldtimeronderdelen online en offline

Er zijn verschillende manieren om aan oldtimeronderdelen te komen voor je klassieker. Dit hangt natuurlijk af van het soort auto dat je hebt en hoe zeldzaam of bijzonder deze is. Meestal geldt voor de onderdelen hetzelfde als voor de auto: bij een zeldzame klassieker zullen de onderdelen ook moeilijker te krijgen zijn.

 

Daarnaast hangt het er ook vanaf of je nieuwe onderdelen zoekt of eventueel ook genoegen neemt met goede tweedehands onderdelen. Je kunt je zoektocht uiteraard starten op Google maar er zijn meer mogelijkheden om aan de onderdelen te komen die je zoekt. Je begint natuurlijk in de ‘specialisten‘-sectie op deze site. Hier staan specialisten per merk en expertise zodat je ze makkelijk kunt vinden.

 

oldtimer onderdelen vinden

 

Klassiekerweb Forum

Als je op zoek bent naar een specifiek onderdeel of misschien wel naar een bepaalde oldtimer, post dan ook eens op ons forum. Wie weet krijg je daar een bruikbare tip!

 

oldtimeronderdelen op marktplaatsen

Kijk op marktplaats.nl en op ebay.com. Er zijn veel liefhebbers van klassiekers en de handel in onderdelen is enorm. Voor ebay geldt overigens dat je ook kunt zoeken op bijvoorbeeld ebay.de of ebay.it. Je moet dan wel even de juiste vertaling hebben van het onderdeel dat je zoekt. Kijk uiteraard goed met wat voor aanbieder je te maken hebt voordat je een onderdeel koopt.

 

specialisten in oldtimeronderdelen

Misschien heb je je klassieker ergens in onderhoud, dan hebben ze ook daar vaak wel de contacten om aan de juiste onderdelen te komen. Soms kan het ook leuk zijn om zelf te speuren naar een onderdeel. Ik vond het zelf altijd leuk als ik weer een onderdeel gevonden had en dat dan als een kadootje door de post bij me thuis of op mijn werk werd bezorgd.

 

Onderdelen via clubs

Zowel in Nederland als in het buitenland zijn clubs te vinden voor bijna elk merk. Want elk merk heeft nu eenmaal zijn schare aan fans en liefhebbers. Ook daar zijn dus mogelijkheden om met mensen in contact te komen die wellicht onderdelen hebben of je weer met iemand in contact kunnen brengen die je wellicht verder kunt helpen.