MENU

Zet Prins Philip postuum een nieuwe trend?

Zaterdag 17 april 2021 om 15:42 door Frank

De hertog, die vorige week op 99-jarige leeftijd stierf, werkte over een periode van 16 jaar aan het maken van de op maat gemaakte begrafenisauto, te beginnen in 2003. Vanwege zijn militaire achtergrond leek het Prins Philip wel een goed idee om een passend voertuig te kiezen en dus moest het een Defender worden in een stijlvol groen tintje. Best een baas. Lijkt jou dit ook wel wat of ga je toch liever voor de standaard Mercedes of Chevrolet met een gordijntje?

 

landrover defender lijkwagen prins philip

 

landrover defender lijkwagen prins philip

Foto: bbc.co.uk

 

De basis is een Land Rover Defender, dat is in elk geval een originele keuze waarmee je dan ook het liefst off road naar je laatste rustplaats gereden zou willen worden. Zijn aanpassingen zijn onder meer het open achterste gedeelte van de bovenkant, waar zijn kist zal rusten, en de militaire groene kleur. Op de dag van de begrafenis zal de Land Rover Defender worden gebruikt om zijn kist naar de St George’s Chapel te brengen.

 

Gerelateerd model

landrover defender 110

Defender

De lijkwagen van Land Rover was een van de details van de ceremoniële koninklijke begrafenis die donderdag door Buckingham Palace werd vrijgegeven. De vier kinderen van de hertog – de Prins van Wales, de Princess Royal, de hertog van York en de graaf van Wessex – evenals de kleinzonen van de hertog van Cambridge en de hertog van Sussex, zullen het voertuig in een processie volgen.

 

De hertog van Edinburgh begon in 2003, het jaar waarin hij 82 werd, in samenwerking met Land Rover zijn eigen lijkwagen te creëren. De hertog, die in de Tweede Wereldoorlog bij de Royal Navy diende, verzocht om de originele Belize Green carrosserie over te spuiten naar Dark Bronze Green, een kleur die voor veel militaire Land Rovers wordt gebruikt.

 


Ook interessant


Gerelateerde merken