MENU

Zeldzame Cizeta V16T met 900 km op de teller kopen?

Zaterdag 15 augustus 2020 om 20:00 door Frank

Er zijn er maar 9 van op de wereld. Sommigen zullen zeggen: en dat is maar goed ook. Maar goed, over smaak valt niet te twisten. We kunnen het er wel over eens zijn dat deze Cizeta Moroder V16T een bijzondere verschijning is. Overduidelijk een design van Gandini waarbij je in het voorbijrijden zou kunnen denken dat het een Lamborghini Diablo is.

 

supercar cizeta V16T te koop

 

Dit exemplaar is eigendom van de Sultan van Brunei. De meeste klassiekerliefhebbers weten wel dat deze sultan er een aardige collectie op nahoudt. Mocht je die collectie, waarvan de waarde wordt geschat op meer dan 300 miljoen dollar, nog niet gezien hebben, check dan onderstaand filmpje.

NEVER BEFORE SEEN Sultan of Brunei pictures Dauer 962, 959, McLaren F1, yellow F50, Ferrari FX

Cizeta V16T supercar

Maar goed, even terug naar de zeldzame Cizeta V16T. Hij heeft vier opklapbare koplampen en, uiteraard, een V16-motor. Deze 6,0-liter, 8000-tpm, dwarsgeplaatste motor – die eigenlijk is samengesteld uit twee Lamborghini V8-motoren zijn – is goed voor 540 pk met 400 Nm koppel. De sprint naar de 100 gaat in krap 4 seconden en met de naald in de rechterhoek zit je op zo’n 328 km/u. Dat zijn nette prestaties voor een supercar uit 1993.

 

Deze Italiaanse sportwagen werd gebouwd tussen 1991 en 1995. Geestelijk vader is auto-ingenieur Claudio Zampolli en het ontwerp is van de hand van Marcello Gandini. Het was het enige product van het bedrijf Cizeta. Het werd ontwikkeld door een groep ex-Lamborghini-medewerkers en werd voor het eerst geïntroduceerd in 1988.

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

Cizeta V16T 16 cilinder blok

 

blank

 

Cizeta V16T zijaanzicht

 

Hoewel deze auto zonder twijfel een nachtmerrie moet zijn om te onderhouden, is er voor dit exemplaar goed gezorgd en is het nooit verscheept naar Brunei. In plaats daarvan bleef het in Singapore, waar de sultan zijn blauwe superbolide had besteld. Als zodanig heeft hij minder dan 600 mijl op de teller. Aangezien er maar negen V16T’s zijn gemaakt, is dit niet zo verwonderlijk, maar het kan zijn dat de nieuwe eigenaar er meer kilometers gaat maken.

 

Een vintage supercar-dealer in Miami, Curated genaamd, heeft de auto voor een onbekend bedrag gekocht en zal hem ongetwijfeld binnenkort te koop of op een veiling aanbieden – tenzij hij geïmporteerd is voor een particulier die er dan vermoedelijk al een astronomisch bedrag voor heeft betaald. Nieuw kostte de auto naar verluidt ongeveer $ 650.000. Gezien de zeldzaamheid en uitstekende staat waarin dit exemplaar verkeert, kunnen we aannemen dat dit bedrag minimaal is verdubbeld. Hoewel een Pagani Huayra BC en zijn moderne rivalen sneller en aantoonbaar mooier zijn, heeft geen van hen pop-upkoplampen en dan zeker niet vier stuks.

 

Picking up our Cizeta V16 Supercar, 1 of 9!!

Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's