MENU

Zeldzame Bugatti Type 59 Sports verkocht

Zondag 6 september 2020 om 22:31 door klassiekerweb

Het gaat om de Bugatti Type 59 Sports uit 1928. Volgens het veilinghuis Gooding & Company wordt deze ’mythische type 59’ gezien als een van de meest elegante racewagens van voor de Tweede Wereldoorlog. Het veilinghuis had vooraf dan ook gehoopt op een opbrengst van ruim 11 miljoen euro, dus eigenlijk valt de 9,5 miljoen waarvoor de Bugatti uiteindelijk werd afgehamerd nog tegen ook.

 

bugatti type 59 sports

Foto: Gooding & company

 

De auto maakte deel uit van het Grand Prix-team van Bugatti in het seizoen 1934-1935. Met de Franse coureur René Dreyfus werd destijds de derde plek gehaald bij de GP van Monaco en op het Belgische circuit in Spa werd zelfs gewonnen. De auto is daarna omgebouwd, met een nieuwe dry sump versnellingsbak en een aangepast chassis en koetswerk. In de handen van Jean-Pierre Wimille, werd deze Type 59 Sports de snelste sportwagen in Frankrijk en domineerde het op de racetracks in 1937. De auto werd uiteindelijk zwart gespoten en in 1937 verkocht aan de grootvader van koning Filip, koning Leopold III, die een fervent Bugatti-liefhebber was.

 

bugatti type 59 sports dashboard

Foto: Gooding & company

 

bugatti type 59 sports achterzijde

Foto: Gooding & company

 

Het voertuig veranderde nadien nog vier keer van eigenaar, maar bleef hij al die tijd in zijn originele staat. Volgens het veilinghuis is de “57248” (chassisnummer) zonder twijfel de belangrijkste en meest originele van alle Bugatti-racewagens.

 

1934 Bugatti Type 59 Sports | Passion of a Lifetime Auction

Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*