MENU

Zeldzame BMW E30 M3 Sport Evolution (Evo III) uit 1990

Zondag 6 november 2016 om 23:46 door Frank

Soms komen we van die exemplaren tegen waar je je afvraagt of de eigenaar elke avond een verhaaltje voorleest voordat hij zijn klassieker liefdevol toestopt onder een dubbel gevoerde afdekhoes, een klein nachtlampje van Disney’s Cars aanlaat in de hoek van de garage om vervolgens zachtjes de garagedeur dicht te trekken. De eigenaar van deze zeldzame BMW E30 heeft duidelijk veel zorg en aandacht gegeven aan zijn rode hobby want dit exemplaar ziet eruit om door een ringetje te halen.

 

bmw M3 e30 sport evolution evo III

 

Waar hebben we het precies over? Een van de slechts 600 gebouwde E30 M3 Sport Evolution exemplaren van BMW. Gebouwd in 1990 en 26 jaar later klaar om geveild te worden waarbij de opbrengst wordt geschat tussen de €106.000 en €123.000. Dat een van deze exemplaren geveild wordt, is bijna net zo zeldzaam als de auto zelf en zeker deze Sports Evolution spreekt bij velen nog meer tot de verbeelding dan de M1.

 

De BMW M3 is tot de dag van vandaag de enige auto ooit die meer titels op zijn naam heeft staan in de autosport dan de dominerende Porsche 911. Dit was te danken aan de aanpassingen die BMW deed aan de Evo II en III. De Evo II was iets krachtiger dankzij een nieuwe nokkenas, zuigers en inlaatsysteem, en ook een beetje afgevallen dankzij een lichter vliegwiel, achterklep, ramen en bumpers. De daarop volgende Sport Evolution (Evo III) kreeg een 2,5 liter blok in plaats van de eerdere 2,3 liter en nog een aantal interessante aanpassingen zoals remkoelleidingen, custom bodypanelen, aangepaste remklauwen, een speciale hoofdremcilinder en een limited-slip differentieel. Deze Evo III kwam in twee smaken: rood en zwart.

 

En nu is er dus een rode op de markt die in uitstekende staat is en we zijn benieuwd of het blijft bij de verwacht opbrengst of dat ook deze M3 met gemak over de vraagprijs heen gaat. Een plaatje is het wel. O ja, mocht je interesse hebben, dan even langs bij Silverstone Auctions.

 

bmw_sport_evolution_achterzijde

 

bmw_sport_evolution_dashboard

 

bmw_sport_evolution_interieur

 

bmw_sport_evolution_label

 

bmw_sport_evolution_motor

 

bmw_sport_evolution_motor2

 

bmw_sport_evolution_pedalen

 

bmw_sport_evolution_velg

 

bmw_sport_evolution_voorzijde4


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's