MENU

Wordt Bizzarrini nieuw leven ingeblazen?

Woensdag 11 november 2020 om 23:54 door Frank Schippers

Het lijkt erop dat DeTomaso niet het enige Italiaanse merk is dat wederom het levenslicht gaat zien. Volgens welingelichte bronnen is Ex-Aston Martin CEO Dr Ulrich Bez van plan om het iconisch Bizzarrini nieuw leven in te blazen. De in Londen gevestigde luxe autodealersgroep Pegasus Brands heeft gedetailleerde plannen voor het historische Bizzarrini-merk, vooral bekend van een reeks opvallend vormgegeven, in beperkte oplage geproduceerde supercars in de jaren zestig.

 

revival bizzarriniDe Italiaanse fabrikant werd in 1964 opgericht door Giotto Bizzarrini, die eerder als testrijder en ingenieur bij Ferrari en Alfa Romeo had gediend. In de daaropvolgende vijf jaar reed het bedrijf met wisselend succes op evenementen, waaronder de 24 uur van Le Mans en lanceerde het de sportwagens Strada, Europa en P538, voordat het in latere jaren op en af nog een aantal concept cars afleverde.

 

Nu is Pegasus Brands van plan om ervoor te gan zorgen dat “deze legendarische naam voortleeft om te concurreren op het wereldtoneel”. Dat klinkt op zijn zachtst gezegd ambitieus. Details van toekomstige auto’s zijn nauwelijks online te vinden, maar er zullen activiteiten ontplooid gaan worden in Londen, Genève, Koeweit, Abu Dhabi en Dubai en de plannen zijn om voort te bouwen op de erfenis van het merk ‘en tegelijkertijd in contact komen met een nieuwe generatie verzamelaars en enthousiastelingen”.

 

revival van het iconische merk Bizzarrini?

Bizzarrini P538, 1966

 

Het nieuwe Bizzarrini zal worden bestuurd door een drietal ex-Aston Martin-executives, met als meest prominente van deze drie Dr. Ulrich Bez, die van 2000-2013 CEO was van het Britse merk. Bez bracht ook tijd door bij Porsche – waar hij het ontwerp en de ontwikkeling van de 911 Carrera RS 2.7, 968 en 993-generatie 911 leidde – en speelde een cruciale rol in het wereldwijde succes van het Koreaanse merk Daewoo in de jaren negentig.

 

Als voorzitter van Bizzarrini zal Bez samenwerken met CEO Christopher Sheppard, die voorheen de baas was van Aston Martin Middle East North Africa, en chief marketing office Janette Green, die van 2005-2014 een vergelijkbare functie bekleedde bij Aston Martin.

 

Bizzarrini zelf wordt niet genoemd in de nieuwe plannen van het merk, maar het is waarschijnlijk dat zijn eigen ontwerpen een grote invloed zullen hebben op de nieuwe bolides. Wij zijn benieuwd naar de eerste modellen en natuurlijk de prestaties en prijskaartjes die ongetwijfeld beiden indrukwekkend zullen zijn.


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*