MENU

Zit de wereld te wachten op de Wami Lalique Spyder?

Donderdag 17 december 2020 om 23:25 door Frank

Als er geen ‘Spyder’ achter stond, zou je denken dat we een Indonesisch kookblog zijn begonnen, maar we hebben het hier over de naam van het laatste recept concept model van de Italiaanse ontwerpstudio Ares design.

 

Wellicht ken je ze van eerdere designoefeningen zoals de Panther ProgettoUno en de extreme S Project. Daarnaast hebben ze ook al eens een Bentley en een Landrover Defender te grazen genomen.

 

Wami Lalique Spyder

Foto: aresdesign.com

Wami Lalique Spyder

 

blank

 

Met de Wami Lalique Spyder tappen deze creatieve Italianen uit een andere vaatje en gebruikten de klassieke Ferrari’s en Maserati’s uit de jaren vijftig van de vorige eeuw als inspiratie. Dan zou je natuurlijk denken dat het de moeite waard wordt om te bekijken en om er iets van te vinden. Daar kunnen we eigenlijk kort over zijn: we vinden er weinig aan.

 

Ze hadden hun inspiratie ook kunnen halen uit een koelkast uit diezelfde jaren vijftig. Naar onze mening mist het ontwerp balans en zien wij niet de spannende lijnen die de designers van die klassieke Ferrari’s en Maserati’s wel in hun modellen wisten te krijgen. Naast de voorzijde geven we ook een klein plusje voor de centerlock spaakwielen met de witte wangetjes, daar hebben we gewoon een zwak voor.

 

Misschien dat Suske en Wiske interesse zouden hebben in deze rode sigaar, wij worden er op geen enkele manier enthousiast van, maar smaken verschillen natuurlijk.

 

blank

Wami Lalique Spyder dashboard

 

blank

Wami Lalique Spyder interieur

 

Het interieur doet ons enthousiasme bepaald niet toenemen en het lijkt erop dat daar de inspiratie al lang verdwenen was. Er wordt een poging gedaan om klassieke elementen te combineren met moderne technieken maar dit wordt op een nogal voorspelbare wijze bij elkaar geharkt met als pijnlijk dieptepunt een gierend lelijk display midden op het dashboard.

 

Misschien vinden we de naam nog wel het meest creatieve aan deze hele oefening. Wami Lalique Spyder….


Ook interessant

Reactie op “Zit de wereld te wachten op de Wami Lalique Spyder?”

  1. blank Lan says:

    Wat grappig, ik voelde bij het zien van de plaatjes precies hetzelfde ( of eigenlijk, ik voelde niets). En dat ondanks het feit dat de ontwerpers goed gekeken hebben naar het verleden. Jammer wel, gemiste kans!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*