MENU

Volkwagen Superkever met Hemi motor

Zaterdag 5 september 2020 om 10:03 door Frank

Meestal als we het over super cars hebben, dan gaat het over de prestaties, maar in het geval van deze superkever gaat het ook over de grootte. In het verleden hebben we al eens een paar foto’s getoond van kleinere kevers, maar nu is er een kever die juist groter is dan het origineel. Het is natuurlijk geen verrassing dat het twee Amerikanen zijn die ervoor gekozen hebben om hun Volkswagen Kever groter te maken en er een Hemi V8 in te lepelen.

 

volkswagen kever generaties

 

volkswagen kever op schaal

 

Vader en zoon Tupper uit Californië hebben samen deze bijzondere klassieke Volkswagen Kever gebouwd. Hierbij besloten ze om deze versie niet 1:1 te houden, maar hun Kever maar liefst 40% groter te maken, waardoor hij groter is dan een Hummer. Scott Tupper, de zoon, vertelt: “Mijn vader en ik dachten dat het leuk zou zijn als we een Volkswagen hadden die comfortabel was en niet het gevoel had dat je overreden zou worden in het verkeer.” Toen het idee eenmaal was geboren, gingen ze eropuit om de droom werkelijkheid te laten worden. “We hadden een Volkswagen-cabriolet uit 1959. We hebben het model helemaal gedigitaliseerd en overal gescand. Vervolgens hebben we de Kever uit elkaar gehaald en elk onderdeel 40% groter gemaakt op de computer.”

 

blank

Foto: Barcroft Cars

 

volkswagen kever hemi v8

Foto: Barcroft Cars

 

Niet alleen de carrosserie moest groter, ook de bescheiden Duitse krachtbron werd vervangen door een grote Amerikaanse Hemi V8.

 

Het resultaat mag er zijn en zorgt voor veel meedraaiende hoofden en achtervolgingen op de openbare weg. “Mensen achtervolgen ons zelfs om te proberen ernaast te komen, ze rijden je soms bijna van de weg af omdat ze niet kijken waar ze heen gaan.”

We Built A Giant VW Beetle | RIDICULOUS RIDES

Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's