MENU

Vierde editie Capital Cars & Classics

Zondag 17 maart 2019 om 16:57 door Frank

capital cars & classics 2019

 

Capital Cars & Classics is dé klassieke autobeurs in het hart van Nederland, een hoogwaardig evenement van internationale allure waar je gedurende twee dagen de crème de la crème aantreft op autogebied in een perfecte industriële ambiance in Amsterdam. Een mix van met smaak geselecteerde oldtimers, youngtimers en supercars zal acte de présence geven als hoofdthema. Het evenement heeft plaatsgevonden in 2016 en 2017, ook de derde editie in maart 2018 was weer een succes en het evenement heeft alles in zich om op termijn in één adem genoemd te worden met Europese evenementen als Techno Classica en Retromobile.

 

Amsterdam Rally

Naast al het moois in de Kromhouthallen, moest het er ook een keer van komen dat we mee zouden rijden met de Amsterdam Rally. Vanwege het slechte weer hadden we gekozen voor iets moderners: een BMW M140i met 340 PK’tjes onder de motorkap. Hiermee waren we er in ieder geval ook zeker van dat we goed zouden meekomen met de groep :-).

Met een donkere lucht, storm en veel regen verzamelden we ons bij het Olympische Station voor de start van de Amsterdam Rally. Niemand liet zicht echt door dit weer tegenhouden zo bleek want ook een Bentley Blower uit 1930 stond gewoon met open dak te wachten tot hij mocht vertrekken.

Een mooie gemêleerd gezelschap aan auto’s was komen opdagen, prachtige nieuwe modellen van Ferrari, Aston Martin, Porsche en Mercedes werden afgewisseld met klassiekers als een Maserati Ghibli ’67, een knalgele De Tomaso, een prachtige Ferrari 250 GT, diverse Amerikaanse muscle cars, een Renault Alpine en een Subaru Impreza WRC.

 

blank

 

blank

Foto: www.klassiekerweb.nl

 

blank

 

blank

 

Na de inschrijving met alle papieren en het ophalen van de goodiebag van Gassan en Oger dronken we nog een kop koffie, kregen we de instructies en werden de motoren gestart. We gingen we per 5 auto’s de weg op, nooit geweten dat een officiële startvlag een rood blokkenpatroon heeft!

 

Het eerste gedeelte ging dwars door de stad, met de nodige wegopbrekingen en het feit dat je echt goed moest opletten hoe de route was uitgestippeld. Maar we hadden met onze BMW 1M-serie de snelheid er lekker in dus we waren klaar voor de eerste stop: haring happen bij Oger op de PC Hooftstraat alwaar we dus met een kleine 30 scheurijzers de gehele PC blokkeerden. Toen iedereen ook nog met een aankoopbon van een winkel uit de PC moest kunnen aantonen dat hij recht had op een harinkje was de chaos compleet.

 

Wat volgde was een mooi schouwspel tussen rennende bijrijders naar de plaatselijke (souvenir)-winkels om maar iets te kopen, die man had het nog nooit zo druk gehad :-), en langzaam rijdende bestuurders die probeerden ergens een plekje te verkrijgen. Wij bestelden wat water en stroopwafels, je wist nooit wie je nog een keertje moest omkopen tijdens de rest van de rit. Op de V6-, V8- en turbo-symphonieën, wat klinkt dat lekker zo’n Subaru WRC in de PC, gingen de nodige scooter-alarmen af maar werd ook de aandacht van oom agent getrokken, die met een chagrijnig gezicht maar meteen even zijn bonnen boekje voor verkeerd parkeren tevoorschijn haalde. Dat werd voor sommigen dus een prijzige haring, of is dat wat ze bedoelen met “de vis wordt duur betaald”?

 

blank

Bij ons in de PC…

 

blank

Een motoragent zorgde ervoor dat de vis duur betaald werd.

 

De haring hebben we dus maar even in de auto opgegeten toen we met een slakkengangetje weer de van Baerlestraat inreden om onze reis te vervolgen. Het weer werd steeds wat beter, het was zelfs even droog dus bij veel mensen ging even het dak open. Altijd leuk om de andere rijders regelmatig tegen te komen op verschillende kruispunten waarbij iedereen met dezelfde routebeschrijving toch weer andere afslagen neemt.

 

Zo reden we uit de stad richting de Amstel en bij de molen gingen we de Amsteldijk op, daar konden we lekker even op het gas, maar daar had de organisatie even een proefje ingebouwd, een gemiddelde snelheid van 47km moest worden behaald precies in het stuk waar wij dachten even te kijken hoe zwaar de rechter voet zou zijn. Helaas… maar na de proef die we overigens glansrijk doorstonden, vervolgden we onze weg richting Lisse en Heemstede waar we konden lunchen. Even de benen strekken, heerlijke lunch even bijpraten met de andere deelnemers, heel leuk om alle achtergronden van deze klassiekers te weten te komen en daarna weer door want we moesten nog wel even.

 

Nederland wat ben je mooi!

De route ging langs prachtige wegen, Nederland heeft toch meer mooie plekken dan je denkt, kronkelige weggetjes en een paar hele mooie strakke stukken snelweg richting Marken, alwaar voor ons een borrel klaarstond. Altijd leuk Marken, je moet namelijk hetzelfde smalle weggetje heen, maar ook terug naar en van de parkeerplaats. Dus dat stond regelmatig vast en dan is het best lastig om met die De Tomaso even 200m recht achteruit te rijden!

 

Na Marken was het op naar de Kromhouthallen in Amsterdam Noord, waar we na wederom een prachtige route aan het einde van de dag aankwamen. Wij hebben het diner overgeslagen vanwege andere verplichtingen maar het zag er allemaal chic uit met die mooie lange tafels aan beide zijden geflankeerd door prachtige klassiekers. Wij hebben een top dag gehad en willen de organisatie dan ook heel erg bedanken voor deze mooie ervaring! Volgende keer zijn we er weer bij, we gaan nog eens even bedenken in welke auto we dan zullen meerijden!

 

blank

Nederland wat ben je mooi…

 

blank

Ferrari 250 GT

 

blank

Diner in de Kromhouthallen

 

Voor ieder wat wils

De zondag toch ook nog even gepakt om een rondje door de hal te doen. Dit haalt het natuurlijk niet bij het rijden van de rally. Voordeel is wel dat de Kromhouthallen overdekt zijn en we daar dus geen last hadden van ongewenste weersinvloeden. Na een rondje hadden we het echter ook wel gezien. Geen gebrek aan mooie en exclusieve bolides, maar mijn bekroop toch wel een beetje het gevoel dat er iets miste. Wellicht een ideeënbus openen voor de vijfde editie? Het kan natuurlijk ook zijn dat we door de jaren heen wat verwend zijn geraakt en dat andere bezoekers het prima naar hun zin hadden. Volgend jaar weer? Natuurlijk wel!


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*