MENU

Tucker uit 1948 onder de hamer

Maandag 7 juli 2014 om 09:22 door Frank

Eén van de mooiste en meest luxe na-oorlogse Amerikaanse auto’s wordt in augustus geveild. Het gaat om een Tucker uit 1948. Waar onder andere Cadillac, Packard, Buick en Chevrolet bekende namen zijn, komt Tucker er wat minder goed vanaf en dat is eigenlijk niet terecht. Het is design en de technologie waren baanbrekend, maar er werden er slechts 51 van gebouwd. Bekende eigenaren van een Tucker zijn Francis Ford Coppola en George Lucas.

 

tucker 1948

Tucker uit 1948.

 

De auto werd ontwikkeld door de Amerikaanse auto-ontwerper en ondernemer Preston Thomas Tucker en werd voorzien van een uit een helicopter afkomstige 335 ci 5,5 liter 166 PK sterke OHV motor aan de achterzijde. Daarnaast kreeg de 48 volledig onafhankelijke wielophanging wat zorgde voor veel comfort. Het model had ook de nodige veiligheidsvoorzieningen zoals een voorruit die uit de body zou springen bij een ongeluk en een centraal gemonteerde derde koplamp die meedraaide met de rijrichting.

 

tucker 1948 voorzijde

Voorzijde met meedraaiende middelste koplamp.

 

Vorig jaar ging de Tucker van George Lucas al een keer onder de hamer en de biedprijs liep toen op tot $ 1.475 miljoen, maar bleef daarmee onder de minimum prijs en dus werd de auto niet verkocht. De verwachting is dat dit exemplaar over de $ 1.500.000 zal gaan opbrengen.

 

tucker 1948 achterzijde

Fraaie achterzijde van de Tucker.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*