MENU

Top 3 veilige autozitjes voor in de oldtimer

Maandag 11 januari 2021 om 14:42 door

Er zijn vele soorten en merken autozitjes voor kinderen op de markt waarbij de prijzen behoorlijk uiteenlopen. Voor deze top drie aanbevelingen* hebben wij veiligheid als absoluut belangrijkste criterium genomen en zijn dus zaken als installatie, kleur, prijs en merk bijzaak. Liever een veilig autozitje in een kleur die misschien niet helemaal matched met de kleur van de auto, dan inleveren op de veiligheid van je kinderen. Met de beoordeling is ook rekening gehouden met het gebruik van goede materialen voor de productie van het kinderzitje.

 

beste kinderzitje voor in je klassieke autoEerste autozitje voor kinderen met een patent van Seat uit 1955

 

Bevestiging autozitjes met Isofix in moderne auto’s

i-Size autostoeltjes worden altijd bevestigd met het Isofix systeem. Deze autostoelen passen op iedere zitplaats met het ‘i-Size ready’ label. Auto’s vanaf het bouwjaar 2016 hebben dit standaard. De meeste i-Size autostoeltjes passen ook in auto’s die het Isofix systeem hebben. Bij deze auto’s moet je in de handleiding of op internet checken of je het i-Size autostoeltje kunt gebruiken. Bij oudere auto’s en zeker bij oldtimers is geen Isofix-systeem aanwezig en ben je dus aangewezen op de gordel. Je kunt er dan dus voor kiezen om een zitje te nemen dat zowel met Isofix als met een klassieke gordel kan worden gebruikt.

 

Kinderzitjes in oldtimers

Deze overzichten zijn bedoeld voor oldtimers en dus niet voor moderne auto’s waar steeds vaker een Isofix-aansluiting voorhanden is. Voor oldtimers is het echter ook van groot belang dat de bevestiging van het kinderzitje op een deugdelijke manier wordt gedaan. Bij oldtimers kan het voorkomen dat er alleen een tweepuntsgordel op de achterbank aanwezig is of gordels zelfs helemaal ontbreken.

 

‘Even’ een gaatje boren en daar dan een aftermarket gordel op vastzetten is dan niet afdoende. De constructie moet op een deugdelijke manier gemaakt worden zodat deze stevig genoeg is om het stoeltje en je kindje te houden bij een botsing of een noodstop. Wat vaak wordt onderschat zijn de enorme krachten die vrijkomen. Wanneer deuglijke bevestiging niet mogelijk is, raden wij af om kleine kinderen überhaupt in een oldtimer te vervoeren. Ook zitverhogers lijken voor wat oudere kinderen een makkelijke en goede oplossing, maar de ondersteuning bij zijwaartse impact is absoluut onvoldoende en daarmee onveilig.

 

Lees hier meer over de veiligheid van kinderen in een oldtimer.

 

Top 3 autozitje – 0 maanden tot 15 maanden

Deze gekeurde zitjes zijn geschikt voor kinderen van 0 tot ongeveer 12 à 15 maanden oud met een lengte tot 75 à 83 cm en een gewicht tot ongeveer 13 kilo (gewichtsklasse groep 0). Het stoeltje wordt bevestigd met een driepuntsgordel.

 

maxi cosi pebble pro kinderzitje1. Maxi-Cosi Pebble Pro

Veilig zitje voor kinderen van 45 tot 75 cm (0-12 maanden). De Maxi Cosi Pebble Pro is een prima keuze voor ouders die voor het vastzetten van een babystoeltje de autogordel gebruiken. Het biedt goede bescherming in botsingen, comfortabel voor je kindje en is prettig in het gebruik.

 

Klik hier voor meer informatie

 


 

cybex cloud z kinderzitje2. Cybex Cloud Z i-Size

Veilig zitje voor kinderen van 45 tot 75 cm (0-12 maanden). Achteruitkijkend babystoeltje dat met de 3-puntsgordel wordt vastgezet en goede bescherming biedt. De Cybex Cloud Z i-Size is de opvolger van de prijswinnende Cloud Q en is 15% lichter dan zijn geroemde voorganger. Inclusief SensorSafe-technologie.

 

Klik hier voor meer informatie

 


 

Cybex Aton M kinderzitje
3. Cybex Aton M

Veilig zitje voor kinderen van 45 tot 75 cm (0-12 maanden). De Cybex Aton M i-Size SensorSafe is een groep 0+ autostoel en is geschikt vanaf de geboorte (0-13 kg.). Aan veiligheid en functionaliteit is veel aandacht besteed. Alle Cybex-autostoelen zijn ontwikkeld in samenwerking met een team van deskundigen, zoals artsen en verloskundigen.

 

Klik hier voor meer informatie

 


 

Top 3 autozitje – 9 maanden tot 4 jaar oud

Deze top 3 is voor peuters en kinderen tussen de 9 maanden en vier jaar oud waarbij het stoeltje wordt bevestigd met een driepuntsgordel. Het zijn gekeurde autostoeltjes in de gewichtsklasse groep 1 en de i-Size lengteklasse is ongeveer 60 tot 105 cm.

 
Maxi Cosi Axiss autozitje1. Maxi Cosi Axxis
Veilig zitje voor kinderen vanaf 9 maanden tot circa 4 jaar of met een maximaal gewicht van 18 kg. Het gordelspansysteem zorgt ervoor dat de Axiss extra stevig en stabiel vastzit in de auto. Het Side Protection System biedt optimale bescherming tegen zijwaartse botsingen.

 

Klik hier voor meer informatie

 


 

britax romer king II autozitje kind
2. Britax Römer King II
Goed scorend zitje voor kinderen van ongeveer 1 tot 4 jaar oud (van 9 tot 18 kg). Voorwaarts gericht zitje, vastzetten met een 3-puntsgordel. Het harnasje is makkelijk aan te passen is aan verschillende hoogtes zonder dat de gordels losgemaakt hoeven te worden.

 

Klik hier voor meer informatie

 


 

maxi cosi tobi kinderzitje3. Maxi-Cosi Autostoeltje Tobi
Goed voorwaarts gericht zitje voor kinderen van ongeveer 1 tot 4 jaar oud (van 9 tot 18 kg). Vastzetten met een 3-puntsgordel. Het harnasje kan eenvoudig worden aangepast aan de grootte van het kind.

 

Klik hier voor meer informatie

 


 

Top 3 autozitje – 9 maanden tot 12 jaar oud en ouder

Deze autostoeltjes zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 9 maanden tot 12 jaar en ouder waarbij het stoeltje wordt bevestigd met een driepuntsgordel. Het zijn gekeurde autostoeltjes in de gewichtsklasse groep 1 en de i-Size lengteklasse is ongeveer 60 tot 105 cm.

 

Nania Cosmo SP kinderzitje auto
1. Nania Cosmo SP
Gemiddeld scorend voorwaarts gericht zitje dat een lange periode gebruikt kan worden, vanaf ongeveer 1 tot 12 jaar oud (9 tot 36 kg). Goede ondersteuning van de benen. Het kind heeft goed zicht naar buiten. Weinig ruimte nodig.

 

Klik hier voor meer informatie

 


 

cybex pallas M-fix kinderstoeltje2. Cybex Pallas M-Fix
De Cybex Pallas M-Fix autostoel groeit met je kindje mee. Het is een groep 1 autostoel en is te gebruiken voor kinderen vanaf ongeveer 9 maanden (9 kg.). Vanaf ongeveer 3 jaar is de stoel eenvoudig aan te passen en kan het veilig gebruikt worden tot de leeftijd van ongeveer 12 jaar. Geschikt voor in auto’s met en zonder ISOFIX.

 

Klik hier voor meer informatie

 


 

besafe izi flex fix kinderzitje3. BeSafe iZi Flex Fix
De BeSafe iZi Flex Fix is een i-Size-autostoel voor kinderen van 100 tot 150 cm. (4-12 jaar). De iZi Flex Fix voldoet aan de laatste UN R129-veiligheidseisen en is hiermee de eerste in zijn klasse. Bovendien beschikt hij over een uniek ontwerp waardoor het mogelijk is om drie autostoeltjes naast elkaar te plaatsen op de achterbank. De afneembare zijkanten zorgen ervoor dat de veiligheid gegarandeerd blijft. Ideaal voor ouders met meerdere kinderen!

 

Klik hier voor meer informatie

 


 

* Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op tests en adviezen van de ANWB en de Consumentenbond (najaar 2020) en dienen puur als hulp bij de oriëntatie naar en aankoop van een autozitje voor kinderen. Klassiekerweb heeft zelf geen kinderzitjes getest.


Ook interessant

Reactie op “Top 3 veilige autozitjes voor in de oldtimer”

  1. Bas Andries says:

    Goedendag,
    Hebben jullie een tip voor een stoeltje van een kind van 7 jaar oud voor achterin een Chevrolet Blazer 1979 op de achterbank met alleen een heupgordel?

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*