MENU

Timmerman won 36 Corvettes in 1990

Zaterdag 25 oktober 2014 om 19:52 door Frank Schippers

In 1990 won timmerman Dennis Amadeo, woonachtig in Long Island, de meest fantastische prijs ooit voor een Corvette fan: één exemplaar van ieder jaar dat er een Corvette gebouwd werd vanaf 1953 tot 1989, met dank aan de muziek televisienetwerk VH1. Kunstenaar Peter Max kocht de auto’s van Amadeo voor een ambitieus kunstproject dat echter nooit het levenslicht zou zien en al 25 jaar stonden de auto’s in de opslag in New York. Zo nu en dan werd de collectie verplaatst naar een andere opslag, maar daar bleef het bij totdat een New York Corvette fan en automotive consultant een deal sloten om de auto’s te kopen. 36 Corvette-klassiekers zullen binnenkort weer het daglicht gaan zien en, als alles volgens plan verloopt, terug komen op de markt.

 

Peter Max corvettes

 

Gerelateerd model

chevrolet corvette coupe 1957

Corvette

Het verhaal begint in 1989, toen een TV-producer genaamd Jim Cahill een idee had om het muziek netwerk VH1 aan betere ratings te helpen, met name onder de babyboomers. Cahill, zelf een Corvette-fan, stelde het netwerk voor om een wedstrijd te houden en de winnaar 36 Chevrolet Corvettes te schenken, één uit elk jaar van fabricage tot aan de datum van de wedstrijd. Het idee kreeg groen licht Cahill bracht een collectie van $ 610.000 aan Corvettes bijeen. Veertien van de Corvettes waren cabrio’s, en meer dan 2/3 was uitgerust met een automatische transmissie. Om de kosten te dekken, riep VH1 een 900-nummer in het leven waar de deelnemers voor $ 2,00 per gesprek konden deelnemen aan de prijsvraag. In twee weken tijd had het netwerk de kosten voor de prijs volledig gedekt.

 

Amadeo had ook een belletje gedaan naar dit 0900-nummer en was de gelukkige winnaar. VH1 pakte flink uit met de uitreiking en Beach Boy Mike Love was aanwezig om Amadeo een grote zak met 36 sleutels te overhandigen. Toen de feestelijkheden voorbij waren, ging Amadeo terug naar Long Island om de levering van zijn Corvettes af te wachten. Bij thuiskomst kreeg Amadeo een telefoontje van Peter Max, die een ​​deal wilde sluiten om de auto’s te kopen. Max was helemaal geen Corvette-fan maar wilde de collectie gebruiken voor een kunstproject waarbij alle exemplaren zouden worden beschilderd in psychedelische kleuren. Er werd een deal gesloten waarbij Amadeo $250.000 in cash kreeg en $250.000 in het kunstwerk zou worden gestopt waarbij bij een mogelijke opbrengst door verkoop Amadeo een deel zou krijgen tot een maximum van $ 1.000.000.

 

Peter Max corvettes

 

En toen werd het stil rondom Max en het project. Zo nu en dan verscheen er wel een nieuwsberichtje, vooral als de collectie werd verhuisd naar een andere lokatie, maar Max was niet bezig met het verkopen, herstellen of zelfs het onderhoud van de auto’s.

 

2014

In juni 2014 toonde Corvette verzamelaar en Dream Car Consulting oprichter Chris Mazzilli zijn 1971 Corvette op de Old Westbury Gardens autoshow, toen hij werd benaderd door een man die vragen begon te stellen over het opknappen van een verzameling Corvettes. Chris wist al snel dat het over de Peter Max Corvettes ging. De man was Peter Heller die in opdracht van Peter Max op zoek was naar een nieuwe opslagruimte voor de collectie en het gesprek veranderde al snel in een mogelijkheid van Heller om de collectie auto’s van Max te bekijken. Na hun toevallige ontmoeting in het Westbury Gardens show Heller vroeg Chris of hij de Corvettes mocht bekijken en samen met restaurateur Dave Weber (wiens winkel, Vintage Automotive Restauraties, gespecialiseerd in Corvettes en muscle cars) ging hij naar de New York City garage. Een zaterdag vol kijken en onderzoeken later, deed Chris verslag van zijn bevindingen. De wens is nog altijd dat de volledige collectie wordt verkocht aan een liefhebber maar de variatie in exemplaren is zo groot dat die kans klein is. Een van de pareltjes is een exemplaar uit 1953, maar de modellen uit de jaren zeventig en tachtig zijn helaas inmiddels in zeer matige staat waarbij het opknappen meer gaat kosten dan de waarde van de auto’s.

 

Peter Max corvettes

 

Financieel zal het ongetwijfeld het slimst zijn om de auto’s apart te laten veilen, maar met zo’n mooi verhaal zou je vanuit emotioneel oogpunt de collectie ook wel bij elkaar willen houden. Het is in ieder geval te hopen dat de auto’s niet weer 25 jaar stof gaan staan vangen in een opslagdepot ergens in New York.

 

Meer informatie over deze collectie vind je op www.VH1MaxCorvette.com


Ook interessant


Gerelateerde merken