MENU

Techno Classica 2015 in Essen

Zondag 19 april 2015 om 23:02 door Frank

Aangezien de AutoRAI er nog is tot de 26e besloten wij De Techno Classica bij onze oosterburen met een bezoekje te vereren. Onder het grote publiek misschien iets minder bekend dan de AutoRAI, maar de Techno Classica in Essen is wel vele malen groter: een halletje of 12 beslaat zo’n 120.000 m2 aan oldtimers om te bekijken en er komen in 4 dagen zo’n 190.000 bezoekers op af uit de hele wereld. Het is iets meer dan 2 uurtjes rijden en om een uurtje of elf zaten wij al aan de Duitse koffie. 1 ding is direct duidelijk: dit is teveel voor 1 dag, dus in de benen om in ieder geval een groot gedeelte van het moois te bekijken.

 

Omdat het een Duitse aangelegenheid is, vinden we het wel zo netjes om met een Duits merk te beginnen. Mercedes-Benz heeft dit jaar een aantal bijzondere exemplaren tentoongesteld, die een grote bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van productiemodellen.

 

mercedes-benz W25 1935

De zeer aerodynamisch vormgegeven Mercedes-Benz W25 had een dikke V12 onder de kap die 570 PK leverde en zorgde voor een topsnelheid van 372 km/u.. Niet gek voor een model uit 1936.

 

Mercedes benz 540K 1938

De 540K uit 1938met een achtcilinder die 180 PK leverde, haalde een topsnelheid van 185 km/u gehaald en had een zeer lage luchtweerstandscoëfficient van 0,36.

 

Er waren ook de nodige handelaren met zeer fraaie modellen van het grote Duitse merk zoals een 230N (W143) uit 1937 die de opvolger was van de Type 200 (W15) en een 320 cabriolet A uit 1938.

 

mercedes-benz 230N 1937

230N uit 1937

 

mercedes-benz 320 cabriolet A

320 cabriolet A uit 1938.

Daarnaast was Porsche uiteraard oververtegenwoordigd met een veelheid aan modellen waarvan sommigen in de meest afzichtelijke gedurfde kleuren als appelgroen en pimpelpaars. Je moet ervan houden…

 

Wat verder opviel was de grote hoeveelheid Italianen. Er kwam geen einde aan de rijen Ferrari’s, Maserati’s, Lamborghini’s en Alfa Romeo’s en in mindere mate Lancia’s en Iso’s. Wat te denken van een vroege Alfa Romeo SS met split rear window en een kostbare Pegaso Z 102 Berlinetta Touring? Zeker geen modellen die je op elke beurs tegenkomt. Hal na hal na hal met alles voor de oldtimer-liefhebber en ook nog kramen vol met onderdelen, verzamelobjecten en allerhande snuisterijen. Ook daar kunnen wij zonder morren uren rondslenteren, maar we proberen toch alle hallen even met een bezoekje te vereren.

 

alfa romeo SS

Alfa Romeo SS.

 

pegaso Z 102 berlinetta touring

Pegaso Z 102 berlinetta touring.

 

En wat was het meest indrukwekkend? Toch wel de Bugatti Type 41 Royal Coupé Napoleon. We hadden er al veel over gelezen en de nodige foto’s online van gezien. In het echt is dit toch wel een adembenemend kunststuk(je) op wielen. Ronduit indrukwekkend, en dan te bedenken dat er van deze schitterende auto slechts zes gebouwd werden die allemaal hun eigen unieke carrosserie kregen.

 

bugatti type 41 royale voorzijde

Bugatti Type 41 Royale.

 

bugatti type 41 royale zijkant

 

 

De Techno Classica is feest voor het oog waarbij de prijskaartjes aan de meeste modellen er vervolgens voor zorgden dat onze ogen bijna uit onze kassen rolden. Het gaat duidelijk goed op de oldtimer-markt want sommige prijzen staan duidelijk op recordhoogte.

 

Een album met de uitgebreide fotoreportage van de Techno Classica 2015 in Essen is te vinden op onze Facebook-pagina en ondanks de vele beelden die we geschoten hebben, doen we ongetwijfeld merken te kort. Het is niet anders. Wanneer je de kans krijgt volgend jaar: zeker gaan. Het klinkt meteen ver weg, maar het is net zo ver als Maastricht.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*