MENU

Te koop: zeldzame Bugatti EB110 SS Dauer

Zondag 13 augustus 2017 om 22:54 door Frank

Wie in de jaren tachtig en begin jaren negentig al iets van auto’s vond, maar het nog zonder rijbewijs moest doen, had ongetwijfeld wel een schaalmodel op zijn slaapkamer staan of wat posters aan de muur hangen van spectaculaire supercars zoals de Ferrari F40 en F50, de Porsche 959 en de Lamborghini Countach en Diablo.

Gerelateerd model

bugatt EB 110 acherzijde

EB 110

Iconen uit die jaren waar tegenwoordig grof geld voor wordt neergeteld door verzamelaars en liefhebbers. Er was echt nog een merk dat een bijzonder model op de markt had gebracht en die eigenlijk gewoon in dat rijtje thuishoort: de Bugatti EB110 (Ettore Bugatti). Wellicht viel het model gewoon ook minder in de smaak bij het grote publiek. Michael Schumacher kocht overigens een geel exemplaar van deze EB110 in 1994. Het is een zeldzaam model waar er slechts 140 van werden gebouwd voordat Bugatti failliet ging. Er is echt een nog een zeldzame versie van deze bijzondere klassieker en als je nog een miljoentje overhebt, dan kun je dit ‘koopje’ op de kop tikken.

 

We hebben het hier dus over de Bugatti EB110 SS Dauer. Die SS-aanduiding verwijst naar de gepompte motor die achterin ligt. In de standaard EB110 ligt een 3,5-liter V-12 motor met maar liefst vier turbochargers die er zo’n 550 PK uit perst. De Dauer gaat daar nog even overheen en is goed voor ruim 600 PK. Bovendien is de Dauer lichter en die combinatie is met een beetje wind mee goed voor een absurde 350 km/u uur. De sprint naar de 100 km/u gaat in 3,2 seconden. Niet slecht voor een supercar die is gebouwd met onderdelen van ruim 20 jaar geleden.

 

Bugatti EB110 SS Dauer 2002

 

Dauer koopt handel uit Faillissement Bugatti in 1995

In 1995 ging Bugatti dus failliet, maar in de fabriek lagen nog de nodige onderdelen van de EB110 waar tot voor kort nog aan gewerkt werd. Dit ging echter allemaal in de verkoop en het Duitse bedrijf Dauer Sportwagen werd de nieuwe eigenaar. Dauer had genoeg onderdelen om nog vijf EB110 in elkaar te zetten en dit werden dus de Dauer EB110 versies.

 

Dit zwarte exemplaar, met stemmig rood interieurtje waar de interieur designer van YabYum jaloers op zou zijn geworden, heeft sinds 2002 weinig (kilo)meters gemaakt want er staat slecht 652 mijl op de teller. Nu is hij te koop voor 1,16 miljoen Amerikaanse dollars (ongeveer 1 miljoen euro). Nog altijd een hoop knaken, maar voor een stukje zeldzame Bugatti-geschiedenis is het best scherp geprijsd. Doen? Of toch maar iets anders voor dat geld?

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

O, en de nieuwe eigenaar moet natuurlijk wel even die verbindingsstukken onder de motorkap vervangen voor een stel rode zodat het netjes past bij het interieur!


Ook interessant


Gerelateerde merken