MENU

Slapend rijk of rijdend rijk?

Woensdag 3 december 2014 om 21:03 door Frank

Gerelateerd model

audi quattro 1980

Quattro

We hebben er al eerder over geschreven: oldtimers als belegging worden steeds interessanter. Dit is te zien aan de prijzen die betaald worden op veilingen waar meerdere records dit jaar al sneuvelden. Daarnaast zijn niet alleen de bolides uit het hoogste segment interessant als belegging, ook een 2CV6, betaalbare BMW’s en, zoals onlangs in de pers verscheen, de Audi Quattro zouden interessante kandidaat-beleggingen kunnen zijn.

 

Het zoeken naar een goed exemplaar is daarbij misschien wel net zo leuk als de uiteindelijke aanschaf en het rijden. Er zijn steeds meer modellen die mogelijk interessant worden om eens een jaartje of tien weg te zetten, ook al weet je nooit wat de toekomst brengt, heb je in ieder geval iets bijzonders om zo nu en dan ook nog in te touren.

 

Ferrari 250 GTO Berlinetta

Foto: ferrari.com

Ferrari 250 GTO Berlinetta werd dit jaar voor een astronomisch bedrag geveild

 

Een spaarrekening is eigenlijk helemaal geen optie meer met een rente die zo laag is dat het niet eens de waardedaling van de Euro compenseert. Waar ‘vroeger’ altijd werd geroepen dat je in stenen moest beleggen, laten ontwikkelingen in andere objecten interessante ontwikkelingen waarbij de oldtimers voorop lopen een stijging van 456% in tien jaar! Jaar op jaar stijgt de gemiddelde waarde met zo’n 28% en daar kan geen andere segment tegenop. Overigens vinden wij dat de plakkertjes en muntjes het ook nog verrassend goed doen. De door Knight Frank opgestelde rijkdom-index die op zijn beurt weer gebruik maakt van onder andere de getallen van Historic Automobile Group laat zien dat de waardeontwikkeling van oldtimers de laatste jaren veel sneller groeit dan andere zaken zoals de bekende stenen, wijnen, juwelen en kunst.

 

grafieken investeringen

Grafieken van Knight Frank

 

Nu is het uiteraard niet zo dat elke oldtimer in waarde stijgt en het een kwestie is van een paar klassiekers in je schuur zetten en rustig wachten. Het blijft een belegging en er zijn ook modellen die nooit meer waard zullen worden of zelfs in waarde dalen. Maar het is een interessante markt waar veel gebeurt en met een goede aankoop kun je een mooie winst boeken. Om die winst te kunnen boeken, zul je je oldtimer wel moeten verkopen. En dat moet je dan maar net weer willen als je een liefhebber bent….


Ook interessant


Gerelateerde merken