MENU

Silver Arrows expositie in het Louwman Museum

Dinsdag 31 juli 2018 om 22:40 door Frank

Het Louwman Museum in Den Haag herbergt nu een verzameling van de beroemde sport- en racewagens uit de jaren 50 van Mercedes Silver Arrows. Deze tentoonstelling is in feite een eerbetoon aan de drie mannen die de Mercedes-ster na de Tweede Wereldoorlog nieuw leven inbliezen; Fritz Nallinger, technisch directeur, Rudolf Uhlenhaut, hoofdontwikkelaar en Alfred Neubauer, manager van de afdeling racen. Hun nauwe samenwerking was halverwege de jaren dertig begonnen, dus ze kenden elkaar en vertrouwden elkaar.

 

Mercedes Silver Arrows Louwman museum den haag

Foto: www.klassiekerweb.nl

 

Mercedes Silver Arrows Louwman museum den haag

Foto: www.klassiekerweb.nl

 

In 1952 keerde Mercedes terug in de racerij met de 300 SL. Een terugkeer met succes tijdens de GP van Zwitserland, de 24 uur van Le Mans en de Carrera Panamericana. Het museum toont in elk geval, voor de eerste keer in Nederland, de 300 SL met serienummer #2. Het model komt uit de collectie van Mercedes, dat partner is van de tentoonstelling, en dit is de oudste bestaande SL.

 

Begin jaren vijftig waren de verschillende Mercedes sport- en raceauto’s zeer succesvol, met Juan Manuel Fangio die het F1 Wereldkampioenschap 1954 en 1955 won en Stirling Moss die met met Dennis Jenkinson de Mille Miglia in 1955 wonnen. Naast de ‘Silver Arrows’ kan men ook de coupé-versie van de 300 SLR bewonderen: de Uhlenhaut Coupé, een van de duurste auto’s ter wereld. Het Louwman-museum presenteert tegelijk de ‘Blue Wonder’ van 1954, een snelle transportwagen speciaal gebouwd voor de Silver Arrows.

 

blank

 

blank

 

Deze iconische auto’s zijn tot 2 september 2018 te zien in Den Haag. Daarnaast staat er uiteraard nog veel meer moois dat onderdeel is van de vaste collectie van het museum. Een perfecte uitje voor elke autoliefhebber en het is in het museum lekker koel.


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*