MENU

SAIC trekt de stekker uit MG Longbridge

Woensdag 28 september 2016 om 01:45 door Frank

We schrijven dit artikel met een traantje in ons linkeroog want het Chinese SAIC, eigenaar van het ooit echt Britse MG, maakt een einde aan de Britse productie van de hedendaagse MG-modellen. Dit betekent dat er bij de fabriek in het Britse Longbridge binnenkort geen MG-modellen meer naar buiten komen rollen. *vroeger-was-alles-beter-modus aan* Kostenbesparing, efficiency, dat soort termen…waar gaat het naartoe met de wereld? Een stukje Britse history verdwijnt! *vroeger-was-alles-beter-modus uit*.

 

MG car company

MG Car Company 1924.

 

Nu was MG voor veel kenners en liefhebbers al lang niet meer het Britse merk dat het ooit was: beroemd om zijn schitterende modellen waaronder een aantal prachtige roadsters. En natuurlijk de alom bekende T-series en de MGA en de MGB waar je toch altijd wel een beetje jaloers kon worden op de eigenaar.

 

Toen in 1980 de fabriek in Abingdon gesloten werd, was dit eigenlijk al het begin van het einde van het pure MG merk zoals ooit opgericht door William Morris. Metro- en Maestro-modellen kregen ook een MG-logo en werden meer als MG’s uitgerust. Een aantal jaren erna werd MG samen met nog zo’n schitterend Brits merk, Rover, door BMW verkocht aan het Phoenix consortium. 2005 betekende het einde voor de MG Rover Group en de Chinezen sleepten uit de puinhopen het MG merk naar buiten wat uiteindelijk fuseerde met SAIC en zich in Longbridge ging richten op de productie en de ontwikkeling van nieuwe modellen. Dit resulteerde nog in de MG 3, 5, 6 en 7, maar nu is het toch echt klaar met modellen van Britse bodem. En dat doet toch een beetje pijn in onze oldtimer-harten.

 

Wie weet komt er ooit weer een revival, maar die kans achten wij niet heel erg groot. Bye, bye British sports car!

 

 


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*