MENU

Ron Pratte Collectie onder de hamer

Woensdag 10 december 2014 om 22:56 door Frank

Hadden we vorige week nog de ongelofelijke barn find van een deel van de Baillon-collectie, staat er voor begin 2015 alweer iets bijzonders op de kalender: de veiling van de Ron Pratte-collectie op dinsdag 13 januari. Ron wie? Ron Pratte, groot geworden in de huizenbouw en fanatiek verzamelaar van bijzonder Amerikaanse auto’s, motoren, bussen en allerlei extra spul. En hij is in beide duidelijk goed en in beide ook al een tijdje bezig zo te zien. De veiling vindt plaats op de 44e Barrett-Jackson Scottsdale veiling. Meer dan 100 voertuigen uit de collectie, waaronder auto’s, vrachtwagens en motorfietsen, zullen die dag onder de hamer gaan. Geschatte waarde van de collectie is 50 miljoen dollar.

 

Chevrolet Yenko Chevelle 1969

Foto: www.barrett-jackson.com

Chevrolet Yenko Chevelle uit 1969.

 

Chevrolet Yenko Chevelle 1969

Foto: www.barrett-jackson.com

 

Chevrolet Yenko Chevelle 1969 interieur

Foto: www.barrett-jackson.com

 

De Ron Pratte Collection is misschien wel de grootste en meest diverse collectie die de afgelopen en komende decennia onder de hamer terecht gaat komen. Het grootste deel van de collectie van Ron Pratte werd ook aangekocht bij Barrett-Jackson veilingen en het is eigenlijk wel mooi en passend dat deze oldtimers nu via dezelfde Scottsdale veiling naar hun volgende eigenaren gaan. De collectie bevat overigens nog veel meer auto-gerelateerde materialen en ook motorfietsen. Omdat dit bij elkaar zo’n 1400 stukken zijn, begint de veiling al op zaterdag 10 januari met als hoogtepunt de veiling van de auto’s op de 13e.

 

De collectie bevat talloze bijzonder exemplaren waaronder een Chevrolet Yenko Chevelle tweedeurs hardtop uit 1969 en een Ford Mustang Boss 302 Fastback uit 1969, een van de zeldzaamste Mustangs met zijn originele motor, transmissie en achterzijde.

 

Ford Mustang Boss 302 Fastback 1969

Foto: www.barrett-jackson.com

Ford Mustang Boss 302 Fastback uit 1969.

 

Ford Mustang Boss 302 Fastback 1969

Foto: www.barrett-jackson.com

 

Ford Mustang Boss 302 Fastback 1969 interieur

Foto: www.barrett-jackson.com

slick Amerikaans interieur.

 

Ford Mustang Boss 302 Fastback 1969 motorblok

Foto: www.barrett-jackson.com

Motorblokje van de Boss 302 Fastback.

 

Live-verslaggeving van de Barrett-Jackson Collector Car Auction in Scottsdale zal worden uitgezonden op Velocity en Discovery. Meer informatie over de collectie en de veiling vind je hier.


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's