MENU

Rolls van Freddie Mercury wordt geveild

Zaterdag 15 oktober 2022 om 21:53 door Frank

Op 24 november 1991 overleed Farrokh Bulsara die wij natuurlijk allemaal kennen als Freddie Mercury, de extravagante zanger van Queen. En zoals met zoveel succesvolle popsterren, had Freddie ook een aantal fraaie bolides in de garage staan, waaronder een Rolls Royce. Mercury liet zich altijd chauffeuren want hij had zelf geen rijbewijs, maar ook op de achterbank van een Rolls Royce is het prima zitten.

 

Gerelateerd model

Rolls Royce Silver shadow II

Silver Shadow

Mercury kocht de Rolls Royce Silver Shadow uit 1974 in 1979, en liet er zich tot zijn dood in 1991 in rondrijden. Voor de ondertekening van een belangrijk contract overtuigde Mercury zijn medebandleden om voor de ondertekening met z’n allen in de auto te gaan zitten, getuigt Jim Beach, jarenlang de manager van de groep. Bij het dossier dat samen met de auto verkocht wordt zitten ook facturen voor onderhoud, op naam van Mercury.

 

rolls royce freddie mercury

 

blank

 

Na zijn dood kwam de luxe-auto in bezit van de zus van de Queen-zanger, tot zij de auto in 2013 verkocht. Op een veiling bracht de auto toen 74.600 Britse pond op, zes keer meer dan de verwachte opbrengst. Out Magazine berichtte destijds dat de Oekraïense celebrity Andri Danylko, beter bekend als Vjerka Serdjoetsjka, de auto toen kocht. In 2007 was ze deelnemer aan het Eurovisiesongfestival voor Oekraïne. Danylko heeft publiek nog niets gezegd over de veiling, maar staat wel bekend als een tegenstander van de Russische invasie.

 
De veiling vindt plaats op 5 november. De opbrengt gaat naar een stichting die geld inzamelt voor de bouw van een nieuw ziekenhuis in het Oekraïense Lviv. Hoeveel de auto later dit jaar moet opbrengen, is nog niet bekend.


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's