MENU

Rini wil van zijn Studebakers af

Donderdag 13 november 2014 om 13:50 door Frank Schippers

Gerelateerd model

studebaker flight hawk

Hawk

Heb je plek over en nog niets te doen in de donkere winterdagen die komen gaan? Dan hebben we misschien wel een mooie tip voor je. Niet 1, niet 2, maar 3 Studebaker Hawks voor onder de €10.000. Gewoon via Marktplaats. Helaas is Rini niet heel scheutig met informatie en zijn de foto’s gemaakt met de kleinste camera ter wereld. Zo te zien zijn de drie Hawks aan elkaar gehecht want Rini wil ze in 1 verkoop kwijt en hoopt wellicht dat ze bij elkaar kunnen blijven.

 

De Studebaker-Packard Hawk was een serie auto’s die werd geproduceerd door de samengevoegde Studebaker-Packard Corporation tussen 1956 en 1964. Alle modellen behalve de 1958 Packard Hawk kregen een Studebaker embleem op de kap. Het bedrijf noemde de lijn een lijn van familie sportwagens. Het waren allemaal tweedeurs coupes met vier zitplaatsen en een hardtop. De lijn was een evolutie van de prachtige auto’s uit 1953, ontworpen door Robert Bourke. Het redesign van het model uit 1962 in de vorm van de GT Hawk kwam van de hand van een andere beroemde ontwerper: Brooks Stevens.

 

studebaker Hawk wit

De witte Hawk uit 1964 ziet er acceptabel uit op deze foto.

 

studebaker hawk wit interieur

Lastig beoordelen met dit soort foto’s, maar ook het interieur lijkt redelijk.

 

Het betreft hier een witte Studebaker Hawk V8 Gran Turismo uit 1964, een bronzen/bruine Studebaker Hawk V8 GT uit 1962 en een crèmekleurige Studebaker Hawk V6 uit 1958 waarvan de laatste wordt bestempeld als opknapper/voor de sloop /donorauto. Dat wekt de suggestie dat de andere twee in betere staat zijn. Geen idee of hier een addertje onder de achterband zit, maar daar kom je alleen maar achter als je even gaat kijken. Deze collectie word in een keer verkocht dus alle 3 de auto’s in een keer…dat wordt dus wel even een extra trailer regelen.

 

Meer informatie vond je ooit op marktplaats.


Ook interessant


Gerelateerde merken