MENU

Pssst, BMW M1 kopen voor slechts $125.000?

Dinsdag 14 april 2015 om 18:55 door Frank

Dat de BMW M1 een bijzonder auto is, daar zijn we het allemaal wel over eens. Er werden er slechts 456 van gebouwd en het is tot op heden eigenlijk de enige echte sportwagen die de BMW fabriek uitrolde die het predikaat ‘supercar’ mag dragen. En nu staat er zomaar eentje te koop voor het ‘slechts’ $125.000. Je voelt hem al aankomen….If it’s too good to be true, it probably is.

 

BMW M1 1980

BMW M1

 

De M1 in kwestie is dertig jaar geleden in elkaar gereden en vervolgens weg gezet. Normaal gesproken zouden we bij het zien van een dergelijk wrak, want zo kunnen we dit hoopje auto gerust noemen, nog wat geven voor de schrootwaarde. Maar het is wel een BMW M1, dus wat moet je er dan mee? Dat dacht de huidige eigenaar waarschijnlijk ook en die zet deze onfortuinlijke Duitser nu dus te koop voor een aanzienlijke vraagprijs. Volslagen onzinnig of kleeft er toch meer waarde aan deze M1?

 

De M1 was in zijn hoogtijdagen een van de snelste productieauto’s, was kwalitatief goed gebouwd en had ook een zeer goede rijeigenschappen. Deze combinatie was bij niet veel andere supercars uit de jaren zeventig en tachtig. Daarnaast is door zijn beperkte oplage de M1 een van de zeldzaamste auto’s ooit gelanceerd door een mainstream automerk, en daarmee zeer geliefd onder verzamelaars.

 

M1 achterzijde

 

M1 achterzijde

 

M1 motor

 

M1 wrak

 

Echter ligt de voorzijde van deze M1 volledig aan gruzelementen. Het dak en de A-stijlen lijken ook helemaal gebogen en uit vorm te zijn. De achterzijde lijkt nog in redelijk goede staat te zijn, maar een blik onder de motorkap geeft eveneens huilbuien al lijkt het blok intact. Het ongeluk schijnt te hebben plaatsgevonden ergens begin 1985. De auto zelf is een 1980 model.

 

De unieke body van de M1 was gebaseerd op een 1972 BMW concept car, maar werd ontworpen door het Italiaanse designhuis Giugiaro Italdesign en ontwikkeld door BMW Motorsport met de hulp van Lamborghini. Het model werd gekenmerkt door een in het midden gemonteerde, zescilinder motor die goed was voor 277 pk en ervoor zorgde dat de M1 de 250 km/u kon aantikken. De 3,5-liter draaide door tot 7000 toeren en de sprint naar de 100 km/u lukte in 5,6 seconden. Onlangs werd er nog een zeer strakke M1 op eBay geplaatst met een prijs van $ 499.900. Daarmee lijkt de $125.000 misschien geen tikfoutje, maar naar onze mening wel aan de hoge kant. Het is ook niet zo dat je even een kistje reserveonderdelen bestelt en het bij elke restaurateur als projectje kunt afgeven. We hopen dat iemand zich eraan waagt en er toch weer een extra M1 rond zal rijden.


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*