Overgangsregeling 2020 regeltjes

Donderdag 22 augustus 2019 om 18:26 door Frank

Begin november wordt er een selectie van de kentekenhouders gemaakt die komend jaar (2020) meedoen met de overgangsregeling voor oldtimers. Deze kentekenhouders krijgen ook voor het jaar 2020 een acceptgiro toegestuurd. Wanneer deze acceptgiro volledig en vóór 1 januari 2020 wordt betaald, dan betekent dit automatisch dat deze oldtimers ook in 2021 weer in de overgangsregeling vallen.

 

Maak je gebruik van de overgangsregeling? Dan betaal je een verlaagd tarief met een maximum van €125 per jaar. Bij niet volledige of niet tijdige betaling vallen de oldtimers voor dat jaar niet onder de overgangsregeling maar onder de reguliere motorrijtuigenbelasting en wordt het dus het volle pond betalen. Even opletten dus.

 

Let er ook op dat oldtimers die onder de overgangsregeling vallen in de maanden januari, februari en december van hetzelfde kalenderjaar niet op de openbare weg mogen rijden of staan, ook niet voor je eigen deur. Deze verplichte ‘schorsing’ gaat op 1 januari 2018 in en werkt dus als een reguliere schorsing. Kom je toch met je oldtimer op de weg in januari, februari of december 2017 dan kan er dus een verzuimboete op de mat vallen. Op eigen risico dus.

 

overgangsregeling oldtimers belastingdienst

 
Als de oldtimer in december APK-gekeurd moet worden en daarom naar de garage moet dan kun je een tijdelijke ontheffing vragen. Ook de voorwaarden van de evenementenregeling blijven gelden wanneer je gebruik maakt van de oldtimerovergangsregeling. Er wordt echter géén teruggaaf motorrijtuigenbelasting verleend als een motorrijtuig wordt geschorst dat gebruik gemaakt van de overgangsregeling.

 

oldtimerregeling en schorsen

Voor oldtimers die gebruik maken van de overgangsregeling en dus niet geschorst zijn, lopen de verzekeringsplicht en de APK-plicht ook tijdens de wintermaanden gewoon door. Indien het voertuig hieraan niet voldoet ontvang je automatisch de boete(s) (Wet MRB 1994 artikel 84a lid 10). Als je gebruik maakt van de overgangsregeling is je kenteken “actief” aangemeld bij het RDW en is de “Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen W” (de WAM) van kracht waarmee je verplicht bent om je oldtimer in de bewuste wintermaanden minimaal WA verzekerd te houden ondanksfeit dat je geen gebruik mag maken van de openbare weg. Op dit moment kent de WAM alleen een uitzondering voor voertuigen die geschorst zijn. Een wat aparte situatie, maar wel hoe het vooralsnog geregeld is.

 

Wanneer je het afgelopen jaar niet deelgenomen hebt aan de oldtimerregeling, doe dat dan alsnog voor 2019 want het scheelt gewoon knaken. Via de website van de belastingdienst kun je het formulier ‘verzoek motorrijtuigenbelasting bijzonder tarief’ downloaden en invullen. De regeling blijft in ieder geval nog van kracht tot 2028.

 

Bron: FEHAC/Belastingdienst


Ook interessant

245 reacties op “Je klassieker schorsen: de regeltjes.”