MENU

Oldtimers stijgen in waarde

Maandag 17 februari 2014 om 12:51 door Frank

Wereldwijd is het nog altijd een beetje crisis, aan de prijzen van klassieke auto’s en oldtimers is dat niet te zien. Die zijn juist in waarde gestegen, in 2013 zelfs met maar liefst 8,1 procent. Dat blijkt uit de zogenaamde oldtimerindex van het Verband der Automobilindustrie (VDA). In 2012 was de stijging maar 4,2 procent. Volgens de VDA was de stijging het sterkst in de tweede helft van 2013. Daarmee heb je een goede investering als je de juiste klassieker in je schuur hebt staan.

 

 

Opvallend is dat youngtimers het goed doen in de index die de VDA bijhoudt. De BMW 520i die van 1972 tot 1981 werd gebouwd was de grootste stijger. OP de tweede plaats staat de Mercedes 300 SL (vleugeldeur) en derde is de BMW 501. De VDA constateert dat er enerzijds zeer hoge prijzen worden betaald voor zeldzame klassiekers, maar dat er ook ween behoorlijke waardstijging valt te noteren bij auto’s onder de 20.000 Euro. Misschien toch eens kijken wat er op die spaarrekening staat, want daar haal je dit soort rendementen niet. Bovendien is een klassieker leuker om naar te kijken dan een bankrekening.

 

De cijfers bevestigen de index die door de Duitse VDA wordt bijgehouden, de DOX (Deutsche Oldtimer Index). Die steeg tussen sinds 1999 van 1.000 naar 2.186. Volgens de VDA stijgen Duitse auto’s het meest in waarde en Britse auto’s het minst. Italiaanse auto’s zitten daar tussenin. Opvallend genoeg is de Citroën 2CV 6 de snelst in waarde stijgende auto. Op de tweede plaats komt de Volkswagen Bus T2 en derde is de Mercedes 300 SL Coupé, de bekende vleugeldeur. Er zitten in de top 10 opvallend veel betaalbare volumemodellen, want ook de Ford Escort 100S, de Renault 4, de VW Kever en de Fiat 500 staan bij de tien snelst in waarde stijgende auto’s. Het gaat hier overigens om de Duitse markt, de Nederlandse markt kan een iets ander beeld te zien geven.

 

blank


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*