MENU

Of we de BMW 5252iX E34 Touring van Joost niet even willen promoten

Zondag 8 maart 2020 om 15:18 door Frank Schippers

Nou, meestal doen we dat dus niet zomaar. Maar Joost had een nette mail gestuurd met link en foto’s. En hij vroeg het netjes. En het is zondag. En we zijn in een goede bui. En het is een fraaie Bimmer. En hij is groen en groen is goed tegenwoordig. En je kunt er ook netjes 100 mee rijden. Dus dan zijn wij zijn ook de lulligste niet. Komt ie:

 

Het betreft hier een zeldzame touring met automatische transmissie inclusief superspeed optie. Uitgevoerd in de bijzondere chique kleurstelling ‘Barbados Grun’ met een ‘zwart lederen interieur. Er zijn slechts 8500 exemplaren geproduceerd van deze iX Touring-versie. Dit exemplaar is op 2 januari 1992 de fabriek uitgereden en nieuw geleverd aan een gelukkige eigenaar in Zwitserland. Deze bimmer heeft inmiddels 240.000 kilometers op de klok en verkeert in een superoriginele en verzorgde conditie.

 

De carrosserie is mooi, heeft strak plaatwerk en zo zijn ook alle passingen. Het lakwerk is fraai (1 plekje) en grotendeels origineel. In Nederland heeft de wagen een intensieve onderhoudsbeurt gehad door een BMW-specialist. Dit betreft dus één van de laatst gebouwde en meest begeerlijke exemplaren! Deze BMW is rijk uitgerust met vele opties af-fabriek, waaronder dubbel schuifdak, cruise-control, Continental Bluetooth Audio systeem, apart lederen stuurwiel, stuurbekrachtiging en ga zo maar door!

 

BMW 5252iX E34 Touring te koop

 

 

 

 

 

Het lage productie aantal, samen met het feit dat dit de een van de laatste exemplaren is in goede staat maakt dit tot een zéér begeerlijke BMW uit de X-divisie. O ja, je zou het niet verwachten na deze ode aan zijn Duitse bolide, maar Joost heeft hem te koop gezet voor EUR 12.500. Zou jij ‘m willen?

 

De advertentie en meer foto’s kun je hier bekijken.


Ook interessant


Gerelateerde merken