MENU

Nissan Silvia komt terug

Zondag 16 januari 2022 om 10:28 door klassiekerweb

Inmiddels is er bijna geen automerk meer te vinden dat niet op de een of andere manier een klassiek model uit de archiefkast heeft getrokken om er een modern design overheen te gooien en er een elektrische motor in te lepelen. Retro-elektro noemen we dat, gewoon omdat het kan. Het lijkt vaak wel of designers van elektrische modellen een klassieke basis nodig hebben voor het ontwerp omdat het anders niet veel meer wordt dan het ontwerp van een Prius of een Leaf…

 

Nissan Silvia elektrische revival

 

Gerelateerd model

Nissan Silvia

Silvia

Nu heeft Nissan besloten om de voorloper van hun beroemde 200SX, de Silvia, een batterij te geven. We kennen Nissan als het merk dat een van de eerste volledig elektrische auto’s op de markt bracht in de vorm van de Leaf en dit ging gepaard met een ontwerp waar het merk de handen nou niet bepaald voor op elkaar wist te krijgen.

 

Het design van deze Silvia is gebaseerd op de inmiddels behoorlijk zeldzame eerste generatie, waarvan er slecht 554 werden gebouwd, en heeft een verrassend hoekige vertaling gekregen voor een moderne EV. Het voelt bijna als een jaren tachtig ontwerp en ziet er in ieder geval een stuk interessanter uit dan het ontwerp van de Leaf.

 

nissan silvia gaat elektrisch

 

Aanleiding voor deze revival is een render getekend door Matthew Weaver, momenteel de vice-president van Nissan Design Europe. Weaver tekende een elegante herinterpretatie van de CSP311 nadat hem gevraagd was een icoon uit de geschiedenis van Nissan als inspiratie te gebruiken voor een toekomstige EV. Er zijn nog geen gegevens over de prestaties van deze elektrische versie en er is ook nog niet bekend gemaakt wanneer de consument er de knip voor kan trekken bij de dealer.


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's