MENU

Museo Storico Alfa Romeo weer open?

Zondag 24 augustus 2014 om 18:06 door Frank Schippers

Zo’n drie jaar geleden was de toekomst van het Museo Storico Alfa Romeo te Arese nog onzeker en werd het in februari 2011 vanwege schulden gesloten. Er was sprake van dat het museum afgelopen maart haar deuren weer zou openen, maar een vertraagde rechtszaak tussen het lokale ministerie van culturele zaken en Fiat gooide roet in het eten. Oorzaak was het vertragen van een rechtszaak die Fiat aanging in verband met het beslag leggen op het gebouw en diens inhoud. Er was beslag gelegd op het pand en alles wat erin stond en Fiat eiste dat het enkele kostbare modellen uit de collectie zou mogen verkopen, om daarmee vervolgens het project te kunnen financieren. Zou dit typisch Italiaans zijn? Een paar mooie stukken verkopen om je museum mee te financieren?

 

museo storica alfa romeo

 

Een massaal getekende online petitie die is aangeboden, zou hebben bijgedragen aan het besluit om de collectie weer openbaar te maken voor het publiek. Of dit waar is, kunnen wij nergens bevestigd zien. We kunnen alleen maar hopen dat het Italiaanse temperament positief gebruikt wordt en het niet 2017 of 2018 wordt zoals eerder dit jaar nog werd gemeld.

 

museo storica alfa romeo nieuw

Dat ziet er veelbelovend uit!

 

Het museum bevindt zich op het fabrieksterrein van Alfa Romeo en het hele gebied moet gerevitaliseerd worden, als we Fiat en de lokale autoriteiten mogen geloven. Als het allemaal meezit en de lokale kleine grote mensen geen ruzie meer maken, hebben we vanaf de zomer van 2015 weer een extra reden om naar Italië af te reizen!


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*