MENU

Mercedes-Benz 300SL Roadster uit 1961 staat tijdje in de achtertuin

Zaterdag 30 mei 2020 om 23:54 door Frank Schippers

Dus de opa van je vrouw koopt in 1963 een zilvergrijze Mercedes-Benz 300 SL Roadster bij een dealer in Florida. Vijf jaar later overlijdt hij en gaat de 300 SL over naar de vader van je vrouw, je schoonvader dus. Die rijdt er vervolgens in rond tot 1977. Vervolgens parkeert hij de Benz in z’n tuin en kijkt er eigenlijk niet meer naar om. In 2003 overlijdt vervolgens je schoonvader. Jij haalt dan die inmiddels behoorlijk verwaarloosde 300 SL uit die tuin en zet hem in je eigen garage. Daar laat je hem lekker staan in de belabberde conditie waar hij al in was.

 

Once in a lifetime, incredible garage find on a 1961 Mercedes-Benz 300SL Roadster discovery.

 

verwaarloosde 300 sl cabrio 1961

Een trieste aanblik… 😢

 

Deze achterklep heeft betere dagen gezien.

 

Werk aan de roestwinkel, dat wordt schuren.

 

Zon, regel, hagel, orkaan Andrew… Zo te zien is alles er doorheen gekomen…

 

Zou de persoon in kwestie helemaal geen idee hebben van de waarde van een dergelijke auto? Natuurlijk kun je weinig om auto’s geven of het geld niet hebben om zo’n bolide op te knappen, maar ik zou toch wel even tegen mijn schoonvader gezegd hebben dat ie wel wat eerder bij mijn in de garage mocht staan. De Roadster is weliswaar niet zo zeldzaam als de Gullwing, maar ook van dit model zijn er slechts 1858 gebouwd in de zes jaar dat de productie liep.

 

20 jaar Florida zon, buien en stormen hebben deze Benz aardig te grazen gehad. Toch gaat ie alsnog op transport naar een liefhebber in Zwitserland. Deze 300 SL roadster kan wel wat serieuze TLC gebruiken dus het is te hopen dat de nieuwe eigenaar hem niet ook gewoon in zijn achtertuin parkeert.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*