MENU

Maserati 3500 GTI uitgebrand in Brabant

Zondag 13 februari 2022 om 23:45 door klassiekerweb

Een fraai klassieke Maserati uit 1963 is zondagmiddag uitgebrand in Bavel. Het gaat om een Maserati 3500 GTI met een prijskaartje van zo’n 250.000 euro. De Maserati 3500 (Tipo 101) is een tweedeurs model in coupé en cabrio versie die tien jaar na de eerste consumentenauto van het Italiaanse merk op de markt kwam.

 

Gerelateerde auto

Maserati 3500 GTi

Maserati 3500 GTI

Het was het eerst Maserati model in de Gran Turismo markt dat in voor die tijd grote aantallen werd geproduceerd: 2226 stuks. We kunnen gerust stellen dat dit naar huidige maatstaven een zeldzaam exemplaar is.

 

De brandweer was snel ter plaatse, maar kon ondanks een overvloed aan bluswater niet voorkomen dat de oldtimer verloren ging. Doordat brandstof uit de benzinetank stroomde, waren de vlammen erg lastig te blussen. En een 3500 heeft een tank van 75 liter, dus de kans dat het om aardig wat benzine ging, is best groot. De 3500 kreeg een zeer fraai carrosserie van Touring en de GTI was de eerste Italiaanse straatauto uitgerust met indirecte benzine-injectie.

 

uitgebrande klassieke Maserati in Bavel

Beeld: Omroep Brabant

 

prijzige maserati 3500 gti verloren bij brand

Beeld: Omroep Brabant

 

Vanwege de autobrand was de Dorstseweg een tijdlang afgesloten voor het verkeer. Het uitgebrande autowrak is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Vraag is of dit exemplaar nog te redden is, de eigenaar heeft in ieder geval een slecht weekend. De exacte oorzaak van de brand is nog niet bekend.

 

Peperdure Maserati vliegt in brand | Omroep Brabant
Beeld: Omroep Brabant

Ook interessant


Gerelateerde merken