MENU

Lancia, ons oldtimer-hart huilt

Woensdag 1 oktober 2014 om 08:14 door Frank

Het is een triest verhaal. Een van de meest bijzondere merken uit de autogeschiedenis zal gaan verdwijnen. De Fiat Groep heeft het vertrouwen in het merk Lancia verloren. Al sinds 1906 staat de naam synoniem voor mooie modellen, overwinningen in de racerij en grote innovaties. Marchionne heeft het vooral over het laten groeien van Alfa-Romeo waarvoor Lancia dus geofferd zal moeten worden. De Fiat-Chrysler topman neemt de laatste tijd wel meer omstreden beslissingen en lag onder andere overhoop met Ferrari-topman Luca di Montezemolo die inmiddels is vertrokken.

 

lancia merk verdwijnt

 

De ontwikkeling van de auto heeft in de afgelopen 108 jaar veel te danken aan de technische genies van Lancia. Innovaties waren het handelsmerk van het merk sinds Vincenzo Lancia het oprichtte in 1906. De vooruitstrevende innovaties compenseerden de matige marketingactiviteiten van het merk. Lancia wordt min of meer aan haar lot over gelaten waarbij het zich terugtrekt op de thuismarkt met alleen de Ypsilon om vervolgens volledig uit de boeken te verdwijnen. Er is inmiddels een actie op touw gezet om Fiat op andere gedachten te brengen en het Lancia-merk toch te behouden voor de toekomst. Wanneer er in de deal wordt meegenomen dat er dan ook weer eigen ontwerpen worden gemaakt en het merk niet hoeft voort te bestaan als Europese Chrysler-kloon, dan zijn wij absoluut voor.

 

 

Er kan zelfs een petitie getekend worden. Is het gewoon survival of the fittest of verdient het merk een serieuze reddingsoperatie?


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's