MENU

Lancia Delta Integrale, perfetto!

Dinsdag 1 september 2015 om 00:12 door Frank

Er zijn van die modellen die je vanuit elke hoek kunt fotograferen en altijd mooi blijven. De Lancia Delta Integrale is er zo eentje. Steeds als ik er een zie, dan schreeuwt dat stemmetje in mijn hoofd: koop die lekkere Italiaanse vijfdeurs!!

Gerelateerd model

Lancia Delta rally

Delta

Het gaat er vast nog een keer van komen. Dit is een vierwiel aangedreven Italiaanse vaatje buskruit dat elke dag een feestje moet zijn om in te rijden en ik kies de Lancia Delta Integrale dan ook boven elke Golf! Maar goed, mijn zwak voor Italianen is zo langzaamaan wel bekend, geloof ik.

 

Ontworpen door Giorgio Giugiaro en een abonnement op alle rally-podia van de wereld met uiteindelijk zes wereldtitels in zes jaar en daarmee nog altijd de meest succesvolle rallyauto aller tijden. De straatversie moest wel iets ‘braver’ dan de rally varianten maar zelfs de vroege acht kleppen versies tikten na 6,4 seconden de 100 km/u aan. En het was niet alleen het pittige karakter dat deze Lancia geliefd maakte, maar ook de wegligging en de vierwielaandrijving die beter was dan de eveneens behoorlijk succesvolle Audi Quattro. Het model wordt geroemd om zijn vlijmscherpe precisie, bergen grip een ongelofelijk stuurgevoel en remmerij als een anker.

 

lancia delta evo

Foto: www.coolnvintage.com

 

lancia delta profiel

Foto: www.coolnvintage.com

 

lancia delta top view

Foto: www.coolnvintage.com

 

Lancia Delta, de koning van de rally

In plaats van de Delta na een paar jaar af te serveren en een nieuw model te ontwikkelen, besloot Lancia om de Delta door te ontwikkelen en steeds verder te verbeteren. En met succes! Het model zou uiteindelijk vijftien jaar in productie blijven. De straatversie begon als een acht-klepper Delta HF 4WD met 150 PK en vervolgens met 165 PK. Tussen 1988 en 1989 kreeg de Integrale 8V 185 PK. Na 7475 exemplaren kwam Lancia met de 16V versie die 200 PK onder de kap kreeg en werd gebouwd tot 1991. Tussen ’91 en ’94 rolde de Evo uit de fabriek die een gezonde 210 PK kreeg.

 

lancia delta klokken

Foto: www.coolnvintage.com

 

lancia delta achterzijde

Foto: www.coolnvintage.com

 

Dit exemplaar is 16-jaar-oud en ziet er werkelijk perfect uit. Geen drama, geen gedoe, gewoon veel plezier. Het lijkt zo simpel, maar de realiteit is dat je heel erg slim te zijn om een auto als de Lancia Delta Integrale te bouwen.

Wat feiten over dit exemplaar:

  • Bouwjaar:1994
  • Ervaring: 101.000 km
  • LHD
  • Locatie: Portugal
  • Vermogen: 215 PK
  • Prijs: €71.000 (and counting)

En natuurlijk wil je nog meer plaatjes zien, dat kan hoor! Even hier klikken. Ga ik proberen of ik dat stemmetje zijn kop kan laten houden, want die schreeuwt nu al 20 minuten: “KOPEN, KOPEN, KOPEN!”.

 


Ook interessant


Gerelateerde merken