MENU

Lamborghini komt met nieuwe Countach!

Woensdag 11 augustus 2021 om 07:57 door klassiekerweb

Lamborghini dropt even een bommetje op de eigen tijdlijn: “The classic Countach was the stuff of dreams. Now, 50 years later, the new Lamborghini Countach is coming.” Die zagen we even niet aankomen. Ja, het is 50 jaar geleden dat het iconische merk de even iconische Countach op de markt bracht, maar wie had kunnen denken dat ze in dit zouden aangrijpen om met een nieuwe versie te komen?

 

Gerelateerd model

Lamborghini Countach

Countach

Lamborghini plaatst op de eigen sociale kanalen een teaservideo waarin het geheel onverwachts aankondigt dat de modelnaam Countach weer van stal is gehaald. De Countach is natuurlijk de voorloper van de Diablo en daarmee dus ook de voorlopende voorloper van de Murciélago en de daarop volgende Aventador. De Aventador werd in 2011 tijdens de Autosalon van Genève geïntroduceerd en onlangs kondigde Lamborghini het einde van dit model aan met de Aventador Ultimae.

 

Onbevestigde praatjes en specificaties

Wat we tot nu toe hebben gehoord in de wandelgangen van Maranello over de nieuwe Countach: het zou een V12 hybride worden die 800 Italiaanse paardenkrachten moet kunnen leveren en het zou een limited edition gaan worden van ongeveer 100 stuks die in iedere geval leverbaar wordt in wit. De prijs zou rond de 2 miljoen dollar komen te liggen en de volledige naam zou zijn: Lamborghini Countach LPI 800-4. En voor dat geld kun je hem vast ook wel in een andere kleur krijgen.

 

We voelen ons wel een beetje een roddelblad-redactie want we weten dit allemaal niet 100% zeker. Maar het heeft er alle schijn van dat Lamborghini echt iets bijzonder onder haar kleedje heeft liggen. Ook op de Unica app van Lamborghini heeft het merk melding gemaakt van de komst van de nieuwe Countach en zelfs een heel klein tipje van de sluier opgelicht met onderstaande foto.

UPDATE: daar zijn de eerste beelden al!

 

lamborghini countach LPI-800-4 voorzijde 2021

 

lamborghini countach 2021 LPI-800-4 achterzijde

 

lamborghini countach 2021 LPI-800-4 profiel

 

Meer informatie vind je op de site van Lamborghini. Wij zijn alvast een plekje vrij aan het maken op de muur van onze slaapkamer!


Ook interessant


Gerelateerde merken