MENU

Knap staaltje animatiewerk

Zaterdag 2 januari 2021 om 22:16 door Frank

 

Vleugeldeuren hebben iets magisch, zeker als ze vastzitten aan een van de meest iconische auto-ontwerpen aller tijden, die van de Mercedes-Benz 300 SL Gullwing, gebouwd van 1954 tot 1957. De voorvader van de moderne Mercedes-Benz SL-Klasse was een coupé die zo dicht mogelijk bij race-afgeleide technologie voor de weg kwam als in de jaren vijftig mogelijk was. En dat in combinatie met het gebruik van veel aluminium om gewicht te besparen. Maar de deuren stalen de show, gingen naar de hemel open en waren zo invloedrijk, dat de Mercedes-Benz SLS AMG bijna werd gebouwd als een eerbetoon aan de klassieke 300 SL.

 

Nu hebben de Portugese animators van Briktop een eerbetoon gemaakt aan de Gullwing met een geweldige CGI-video en dat is ze goed gelukt! 👏👏👏

 

Volgens de makers bevat de korte film “de meest iconische auto aller tijden”. Of je het daar nu wel of niet mee eens bent, het artistieke talent dat werd gebruikt om het icoon zo’n 63 jaar na zijn productie-einde weer tot leven te brengen is bewonderenswaardig. In de video zien we de verschillende mechanische elementen, waaronder het buizenchassis, samenkomen terwijl de 300 SL over een verlaten zoutvlakte rijdt.

 

De body ontstaat niet op dezelfde manier en komt ergens anders vandaan. Het daalt uit de hemel alsof het door god zelf is opgetekend, waarbij de vleugeldeuren als echte vleugels functioneren. De carrosserie zakt naar beneden en hecht zich aan het chassis, maar niet voordat we een aantal ongelooflijk ingewikkelde details vorm zien krijgen. Het is echt een opmerkelijke animatie die volkomen recht doet aan het schitterende ontwerp van de 300 SL .

 

 


Ook interessant


Gerelateerde merken