MENU

Klassiekerwebcombi? Nee, een Mini Radford!

Zondag 9 november 2014 om 15:42 door Frank Schippers

Leuk dat die Mini’s zo populair waren in de jaren zestig, maar als je knaken had, kon je natuurlijk niet gezien worden in zo’n superklein hokje. Je reed dan een Jaguar, een Bentley of een Roll-Royce, zeker in Londen. Het bedrijf Harold Radford & Co was al vele jaren dealer van Bentley en Rolls-Royce totdat ze eind jaren veertig begonnen als carrosserriebouwer. Dit begon met het aanpassen van bodies van Bentley’s. Vele celebrities reden rond in een Mini waaronder alle vier de Beatles, Brigitte Bardot , Elton John, Paul Newman, Steve McQueen, Clint Eastwood, Stirling Moss, Cliff Richard, David Bowie en Mick Jagger. Radford zag de enorme populariteit van de Mini en besloot daarop de ultieme Mini te bouwen voor de mensen met centen.

 

radford MiniBijzondere Mini Radford MKIII uit 1970.

 

Gerelateerd model

Mini mark III

Mark III

De Radford Mini Cooper 1275 S MK III was in die tijd duurder dan een Rolls-Royce Shadow en slechts £ 250 goedkoper dan een Lamborghini Miura! Het was dan ook veruit de duurste en meest exclusieve Mini van dat moment waar 2300 manuren per exemplaar in gingen zitten. Het resultaat was ‘apart’: Een aangepaste set (Mercedes) koplampen, een groot Webasto dak, een volledig Connolly lederen interieur met hoofdsteunen voorin, dikke Wilton tapijtjes, een gepolijst houtfineer dashboard met vele extra meters, verwarmde voor- en achterruit, elektrische ramen, een volledig te openen achterklep, uitgeklopte wielkasten met speciale lichtmetalen velgen, twee benzinetanks en een speciale bitumen coating als geluidsisolatie.

 

Het model zou zo door kunnen gaan voor een klassiekerwebcombi (zie het fotoalbum op onze Facebook pagina) maar dit is toch echt een bestaand exemplaar. Deze Radford Mini Cooper 1275 S MK III uit 1970 is nieuw gekocht door een rijke inwoner van Londen en wordt nu te koop aangeboden in Engeland. Volgens de verkopers zou de rechts gestuurde Mini zich in een uitstekende staat bevinden en zou deze een lage kilometerstand hebben. Meer informatie is te vinden op www.thecoolcars.nl

 

radford mini interieur

Duidelijke Rolls-Royce invloeden

 

radford mini motor

squeaky clean motorblokje

 

radford mini dashboard

Mooi, zo’n rijtje tuimelschakelaars op hout.

 

radford mini MKIII

 

MINI Cooper S " Radford De ville " - Total Headturners

Item over de Radford Mini.

Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's