MENU

klassiekerbezitter weet waarde van oldtimer niet

Donderdag 22 mei 2014 om 16:19 door Frank Schippers

Ongeveer de helft van de klassiekerbezitters heeft hun oldtimer nog nooit laten taxeren en weet dus ook niet wat de waarde ervan is. Sterker nog: de meesten interesseert het niet. Dit tekent de echte liefhebber zou je denken.

 

taxatie oldtimer

 

Degenen die hun klassieker niet laten taxeren, laten dat achterwege omdat zij het niet nodig vinden (32%) of er geen interesse in hebben (10%). Voor verzekeraars is dit opmerkelijk te noemen omdat een goede taxatie ook handig is voor de waardebepaling bij schade of diefstal van een klassieker.

 

Bij 81% van de respondenten is nog nooit sprake geweest van schade aan de klassieker. Nu wisten we al dat klassieker-bestuurders minder bij aanrijdingen betrokken zijn dan bestuurders van moderne(re) auto’s. Een op de drie heeft een WA- en volledig-cascodekking; 40% heeft een ongevallenverzekering voor inzittenden. Gemiddeld wordt jaarlijks 3.500 kilometer met de oldtimer gereden.

 

Zorgpunt is volgens verzekeraars wel dat 37% zegt nooit de banden te verwisselen. Banden van acht jaar en ouder verliezen grip en kunnen ook aantasting in het karkas krijgen met alle gevolgen van dien. Zeker voor de snellere klassiekers kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Je banden controleren blijft dus belangrijk.”


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*