MENU

Klassieke Mini’s gestript door restaurateur

Zaterdag 25 november 2017 om 22:48 door Frank

Je verzint het niet, maar dit is wel wat er gebeurd is in het Engelse Glossop, Derbyshire volgens een aantal klanten van Christopher Handford. Hij liet zijn klanten betalen voor werk wat hij nooit uitvoerde en als we de gedupeerden moeten geoven dan is het bedrag opgelopen tot zo’n kleine 300.000 Pond.

 

Het was overigens niet zo dat Handford helemaal niets deed, wat een groot aantal van klassieke Mini’s heeft hij wel helemaal gestript. De nieuwe eigenaren van de garage kwamen overal gestripte Mini’s tegen en het terrein lag bezaaid met onderdelen.

 

 

blank

 

Gedupeerden doen hun verhaal

Een van de gedupeerden is Matthew Slater die zijn ogen niet kon geloven toen hij zijn auto’s voor het eerst zag: die onderdelen zoals deuren, stuurkolommen en motoren ontbraken. Hij zegt dat hij meer dan £ 20.000 schade aan zijn Mini’s heeft. “Ik kreeg twee volledige restauraties beloofd en dat is gewoon niet gebeurd, ik kreeg gewoon loze beloften,” zei hij. “Ik ken hem al zes jaar en hij had dit niet moeten doen met een vriend, laat staan met iemand anders.”

 

Ook Will Taylor had een auto bij Handford afgegeven, met wie hij bevriend raakte door een miniclub. “Het ging als een mooie showauto met gepolijste, schone, glimmende wielen”, zei hij. “Er zit nu meer roest op dan toen ik hem achterliet.
“Ik dacht dat we goede vrienden waren, daar heb ik me dus wel even flink in vergist.”

 

blank

 

Beverley Hulme zei dat haar familie meer dan £ 7.000 kwijt is geraakt aan een auto die al meer dan 40 jaar in haar familie is en die zich gelukkig nog in exact dezelfde staat bevindt als toen ze hem aanreikte voor reparaties.
“We zijn eigenlijk een van de gelukkige slachtoffers in zoverre dat hij niet echt is aangeraakt en we hebben hem in goede staat terug,” zei ze. “Er zijn veel mensen die zich in een veel slechtere positie bevinden.”

 

Mevrouw Hulme zei dat nadat de heer Handford niet meer reageerde op e-mails, ze naar online reviews begon te kijken, waarvan ze zei dat ze “behoorlijk beangstigend” waren en haar ertoe aanzetten om anderen te helpen. “Er kunnen mogelijk zoveel meer slachtoffers zijn die we nog niet kennen,” zei ze. “Het is een kwestie van ervoor zorgen dat hij dit niet weer doet andere mensen hun geld afhandig maakt.”

 

Gelukkig komen dit soort gevallen niet vaak voor, maar het bewijst maar weer eens het belang van goede research en het opvragen van referenties wanneer je je klassieker wegbrengt voor reparatie of restauratie. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor de aanschaf.


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*