MENU

Klassieke Mini met 500 PK, kan dat?

Maandag 15 juni 2020 om 20:11 door Frank

Om maar meteen antwoord te geven: Ja, dat kan, anders zou dit ook wel echt een mini-artikel geworden zijn natuurlijk… Er zijn al een paar tuners die het vermogen van de klassieke Mini wat kunnen opkrikken voor je, maar wat Gildred Racing uit Californië uithaalt, gaat wel even een paar PK’tjes verder. Zo’n pocket rocket vraagt natuurlijk ook om een passende naam: de Super Cooper Type S!

 

klassieke super mini cooper S

Foto: Gildred Racing

Klassieke Super Mini Cooper S

 

De buitenkant ziet er nog vrij normaal uit, maar toch is dit dus geen gewone Mini Cooper uit de jaren 70. Gildred Racing heeft de originele viercilindermotor en handgeschakelde vierversnellingsbak van de Mini Cooper omgeruild voor een 3,2 liter V6-motor van een Acura CL Type S die goed is voor 260 PK. Dat dit erin past is al een wonder, maar dat was nog niet genoeg voor de heren tuners en dus werd er ook nog een supercharger op geschroefd om het vermogen te verhogen tot 500 PK en 383 Nm aan koppel. Dat is dus 466 PK meer dan de gewone Mini 850 uit 1974. De bediening gaat via een handgeschakelde zesbak anders zouden de tandwielen je om de oren vliegen waarschijnlijk.

 

Wanneer je dit soort grappen uithaalt met een Mini en dan ook nog het gewicht verlaagd door onnodige items uit het interieur te strippen, dan zal er meer onderhanden genomen moeten worden en dat is gelukkig ook gebeurd. Deze Super Mini heeft verbeterde geventileerde Wilwood-schrijfremmen die de 13-inch wielen goed kunnen vastgrijpen. Daarnaast is de ophanging aangepakt. Als gevolg hiervan zal de Super Cooper S binnen vier seconden naar de 100 km/u vliegen.

 

Het interieur van de Super Cooper S is grondig gemoderniseerd met suède en lederen bekleding, verwarmde en gekoelde Recaro LX-stoelen, een 9,7-inch Apple IPad Pro, touch start, LED-koplampen en airconditioning. Er worden slechts tien exemplaren van de Super Cooper S gebouwd, die elk 150.000 dollar gaan kosten. We vragen ons toch wel af of dit op de weg te houden is want een flinke klapper overleef je gewoon niet met een kreukelzone van 6 milimeter.

 

blank

Foto: Gildred Racing

Kleine atoombom onder het bescheiden motorkapje

 

kleine atoombom on de het bescheiden motorkapje

Foto: Gildred Racing

Wat aanpassingen ten koste van de bagageruimte

 

De mannen van Gildred Racing doen dit al een tijdje, eerdere projecten kun je bekijken in de video.

Super Coopers Defined WHAT WE BUILD AT GILDRED RACING UP CLOSE AND PERSONAL

Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's