MENU

Jay Kay van Jamiroquai doet wat autootjes weg

Zondag 8 december 2019 om 14:41 door Frank

Van rocksterren die ‘het hebben gemaakt’ is bekend dat er aardig wat zijn die een deel van hun fortuin in exotische auto’s steken. Jay Kay is hier misschien wel een van de bekendste voorbeelden van en hij heeft zijn liefde voor snelle auto’s en dan in het bijzonder Ferrari’s nooit onder stoelen of banken gestoken. En als je zo’n uitgebreide collectie hebt, dan word je er misschien ook wel eens een paar zat. En die laat je dan veilen.

 

Bonhams heeft op 7 december drie bijzondere exemplaren mogen veilen, elk met een waarde van bijna een miljoen dollar. Een Ferrari van behoorlijk recent bouwjaar: een 2016 Ferrari F12 TdF – de hardcore-versie van de F12 Berlinetta en een 2004 Porsche Carrera GT. Maar wij worden toch het meest enthousiast van de fraaie klassieke Porsche 911 Carrera RS 2.7 Lightweight coupe uit 1973. Van deze 46 jaar oude oranje versie zijn er slechts 200 gebouwd en dat is ook wel te zien aan het prijskaartje dat dus rond de 1 miljoen euro ligt.

 

porsche jamiroquai 1973 geveild

 

blank

 

blank

 

blank

 

Jay Kay’s liefde voor snelle auto’s heeft hem wel een aantal malen in de problemen gebracht. Zo mocht hij in mei 1998 zijn papieren inleveren en kon hij 42 dagen niet achter het stuur kruipen van een van zijn 37 auto’s omdat hij 180 km/u had gereden. Overigens bekende hij in een interview ook wel 280 km/u op de openbare weg te hebben gereden, maar daar is hij nooit voor gepakt. In 2004 moest hij in Schotland aan de rechter komen uitleggen waarom hij 170 km/u had gereden in een Mercedes-Benz G-Klasse waar 110 was toegestaan. Hij mocht toen zes maanden niet rijden.

 

Gelukkig heeft ie er nog eentje:

 

Jamiroquai's Jay Kay and his Porsche 911 2.7 RS

Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's