MENU

Jaguar XK120 na 50 jaar weer in het daglicht

Zondag 22 oktober 2017 om 19:55 door Frank

Als er één Jaguar-model revolutionair genoemd mag worden dan is dat wel de XK 120 sportwagen uit 1948: dit model deed het bestaande beeld van de typische Engels sportwagen geheel teniet. De eerste tweezitters hadden een aluminium carrosserie en onder de kap zat de beroemde XK-motor. Er kwam ook een comfortabele Drophead Coupé uit in 1953. Twee jaar na de introductie van de open XK 120 kwam de gesloten uitvoering op de markt: de Fixed Head Coupé.

 

Gerelateerde auto

Jaguar XK120 clark gable

Jaguar XK120

Na jaren de weg nogal kwijt geweest te zijn, maakt Jaguar de laatste jaren zeker weer modellen die wij prima in onze garage zouden willen zien. De modellen blijven echter schaduwen van de geweldige klassieke modellen die Jaguar wist te produceren in de jaren ’50 en ’60. Neem nu deze XK120 uit 1950 alloy roadster die een halve eeuw in een schuur in Wisconsin USA heeft gestaan en momenteel te koop wordt aangeboden op ebay. Ja, er zit zeker wat werk aan, maar wat een mooi project om te restaureren, zeker als je weet hoe schitterend het eindresultaat eruit kan komen te zien.

 

Beperkte details over de eerste 19 jaar van het Jaguar leven zijn bekend, maar de verkoper beweert dat de vorige eigenaar de drop-top in 1969 heeft gekocht. Op dat moment ontbraken de originele motor – er hoort een 160 PK sterke 3,4 liter motor in te liggen, maar het is niet bekend waar dit blok gebleven is – en transmissie al maar de vrouwelijke eigenaar had toen al plannen om de Jag te herstellen. Dit gebeurde echter nooit en de XK120 bleef bijna 50 jaar in haar garage staan, tot een Jaguar-liefhebber over de auto hoorde en drie jaar lang tevergeefs probeerde de roadster te kopen. Uiteindelijk belandde dit exemplaar dus op ebay.

 

De vermelding zelf gaat buitengewoon gedetailleerd over de geschiedenis van het voertuig en is zeker de moeite waard om te lezen. Het hoogste bod lag op 30.000 pond (ruim 33.500 euro), maar zo te zien was dit niet genoeg.

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank


Ook interessant


Gerelateerde modellen & auto's