MENU

Italiaanse straatbarbecue in Londen

Maandag 1 december 2014 om 23:16 door Frank

Een pijnlijke aanblik, zo’n brandende Miura. Amper twee kilometer van de garage waar deze Lamborghini uit 1971 was heengebracht, sloegen de vlammen uit de motorkap op een drukke weg in Londen. Langzaam breidde het vuur zich uit naar het interieur van de Italiaanse super sportwagen en uiteindelijk werd de hele auto in de as gelegd. De sirenes van de naderende brandweer zijn hoorbaar, maar die komen helaas niet op tijd om een ramp te voorkomen. De Italiaan brandt volledig uit. De bestuurder blijft gelukkig ongedeerd en de Ferrari die ervoor staat, wordt op tijd weggereden.

 

brandende Lamborghini miura

 

brandende Lamborghini miura

 

Dit alles gebeurde al in 2013, maar “the story gets a tailtje” in de Engelse rechtbank. De onfortuinlijke eigenaar van de Miura wil de garage waar de auto werd gerepareerd namelijk aansprakelijk stellen voor de schade.

Gerelateerd model

Lamborghini Miura cabrio

Miura

En de eigenaar van dit exemplaar is tegelijkertijd zeer fortuinlijk want het is miljonair Jon Hunt die een potje bekvechten in de rechtszaal prima kan betalen. Daarnaast heb je bij iemand die ‘John Hunt’ heet meteen het gevoel dat je 1-0 achter staat… Volgens hem heeft de garage de verkeerde bougies in het 12-cilinder blok geschroefd. Een duur foutje van de monteur, of misschien was het het eerste klusje van de stagiair die die dag begonnen was.

 
 

De Miura restaureren lijkt uitgesloten en de gele bolide moet als verloren worden beschouwd. Voor Jon Hunt reden om een schadevergoeding te eisen van € 880.000 voor de auto, de opslagkosten en “gederfd genot”. De eigenaar van de garage, H.R. Owen, die wel meer super cars levert aan een welgestelde klantenkring ziet het hele verhaal puur als verzekeringskwestie en ziet ook geen reden waarom Jon Hunt geen klant zou kunnen blijven. Wij denken zomaar dat de miljonair daar iets anders over denkt en het is ook maar de vraag of de verzekering dit gaat dekken. Iets met kleine lettertjes wellicht?

 

Lamborghini Miura SV catches fire in central London

De steeds heftiger brandende Miura. Zonde!

Ook interessant


Gerelateerde merken