MENU

Italiaans opknappertje in Puerto Rico

Zaterdag 25 juli 2020 om 16:16 door Frank

Afgelopen maand werd er nog een vergeten Ferrari Mondial uit het IJ gevist, maar over de hele wereld zijn er nog veel meer verwaarloosde super cars die het eigenlijk allemaal verdienen om weer opgeknapt te worden. En deze staan vaak gewoon in het zicht. In Puerto Rico stond een Ferrari Testarossa al 17 jaar aan de kant van de openbare weg. 17 jaar aan wind, regen en vooral zon heeft er wel voor gezorgd dat de lak niet meer te herstellen is. Een voordeel is dat veel van de panelen van de Testarossa van aluminium zijn en roest daar dus geen vat op heeft gekregen. Onder andere het chassis en de deuren zijn echter wel van metaal, dus daar zal goed naar gekeken moeten worden.

 

Gerelateerd model

Ferrari Testarossa

Testarossa

Alle rubbers en slangen zijn eveneens compleet uitgedroogd en veel ervan zijn hierdoor gescheurd en zullen vervangen moeten worden. Ook het motorblok zal een complete servicebeurt moeten krijgen want alleen de aandrijfriemen horen al elke vijf jaar vervangen te worden. Wanneer die knappen is de kans op grote schade aan het blok erg groot. De versnellingsbak met kwetsbare synchronisatie kost zo’n 20.000 euro om te vervangen, het is dus te hopen dat deze nog in herstelbare staat is. Ook de differentieelbehuizing heeft een beperkte levensduur en kost zo’n 4.000 euro nieuw en wat te denken van de koppeling die een beperkte levensduur heeft en zo 2.500 euro om te herstellen. Overigens bepaald geen slimme actie om zo’n motor na 17 jaar stilstand zomaar te starten, maar goed.

 

verwaarloosde ferrari testarossa staat 17 jaar aan de kant van de weg in Puerto Rico

 

motorblok Ferrari Testarossa

 

uitgedroogd interieur van de Testarossa

 

Ook op het interieur heeft de zon zijn sporen achtergelaten: het is op veel plekken gescheurd en compleet uitgedroogd. Een Testarossa-interieur heeft daarnaast ook behoorlijk wat plastic onderdelen die door de hoge temperaturen kunnen kromtrekken, verkleuren en scheuren. Wonderlijk genoeg zien de stoelen er nog redelijk uit en zou een flinke schoonmaakbeurt en verzorgende was het leer wellicht weer soepel kunnen krijgen.

 

Deze Testarossa ziet eruit als een flink project voor de hobbyist en het goede nieuws is dat dit exemplaar volledig compleet lijkt te zijn, inclusief reservewiel en gereedschappen. Het is een vroeg exemplaar uit 1987, onder andere te herkennen aan de center lock wielen en de zijspiegels aan beide kanten.

 

Dit exemplaar is nog altijd eigendom van de eerste eigenaar die hem te koop aanbiedt voor 30.000 dollar. Maar dan ben je er nog niet, ondanks dat het een compleet exemplaar is. Bij de restauratie zullen ongetwijfeld verrassingen tevoorschijn komen. En als hij eenmaal in volle glorie is hersteld, kun je rekening houden met flinke onderhoudsbeurten en hoge kosten als je een keer iets moet vervangen. Een motorkap kost al snel 3500 euro en een set van 4 wielbouten maar liefst 1800 euro.

 

Het jaarlijkse onderhoud kost ongeveer 1.000 euro. Het minste probleem kan dit bedrag echter rap laten groeien: een uitlaat kost ongeveer 5.000 euro, een radiator is goed voor 3.000 euro en een remschijf is 540 euro en ook deze Testarossa heeft er vier. Helaas gebeurt de aandrijving van de vier nokkenassen met riemen. Die moeten elke 40.000 km of 5 jaar vervangen. Het moment ook voor een grote beurt, met wissel van vloeistoffen en de vervanging van de waterpomp. Dit staat gelijk aan een rekening van 5.000 tot 15.000 euro. Dat is wel veel minder dan een motorvervanging, die zet je zo 50.000 euro achteruit. Een nadeel is ook dat bij motorproblemen het blok er al snel uit moet omdat anders moeilijk ergens bij te komen is.

 

Abandoned Ferrari Testarossa Sat for 17 Years at the Side of a Road.

 

De nieuwe eigenaar neemt dit allemaal voor lief en heeft dus een iconische super car uit de jaren ’80 – misschien laat hij hem wel wit spuiten en laat hij een spiegel weg – met indrukwekkende prestaties. De twaalfcilinder boxermotor met een cilinderinhoud van 4,9 liter levert 390 pk bij 6.300 tr/min en tikt als het moet de 300 km/u aan. Of hij verkoopt hem na restauratie, met een beetje geluk is er nog wat winst op te maken.


Ook interessant


Gerelateerde merken